Receptek

Hogyan kell olajbogyót tartósítani?

Részletes recept a friss olajbogyó befőzéséhez a fáról való leszedéstől a vízfürdőben történő keserűségmentesítésen át a végső befőzésig. Az utolsó fázis a boltban vásárolt, már tartósított...

Calçots con salsa romesco - újhagyma romesco mártással

A katalán Calçots con salsa Romesco, vagyis az újhagyma Romesco-mártással a katalán konyha talán leghíresebb receptje. Ideális frissítő a grillszezonban. Lehet előétel hússal vagy önmagában is...

Alcachofas con jamón - articsóka jamónnal

Az egyik legegyszerűbb és legfinomabb articsóka recept, amely tökéletes önálló tapasként vagy sült húsok mellé köretként.

Garbanzos con espinacas - csicseriborsó spenóttal

Autentikus recept a hagyományos tapas főtt csicseriborsóból, spenóttal és sűrű, aromás mártással, sült kenyérből és római köményből.

Paella tenger gyümölcseivel

A talán leghíresebb spanyol étel - a paella - autentikus receptje. Ez egy ikonikus spanyol rizsétel, amelyet Valencia (és Alicante) tengerparti lakói sajátítottak el. Mi egy tenger gyümölcsei...

Gazpacho

A gazpacho a spanyol nyárhoz tartozik. A gazpacho a paellával együtt a leghíresebb spanyol étel. Ez az oka annak is, hogy a gazpacho receptjei túlságosan kreatívak, tele vannak bizarr...

Spanyol burgonyasaláta

A spanyolok szeretik az úgynevezett tiszta ízeket. Szeretik, ha a garnélaráknak olyan az íze, mint a garnélaráké, és ha a burgonya olyan, mint a burgonya. Amikor "csak" olívaolajjal fűszerezik...

Patatas a lo pobre chorizóval (burgonya chorizóval)

A szegényes burgonya egy igazi csoda. Hihetetlenül sokoldalúan felhasználható, alkalmas sült húsok és halak köreteként, de egyszerű és mutatós előételként is szolgálhat, ráadásul nagyon szabadelvű,...

Sült burgonya en adobillo

Ez a malagai recept a "szegény" népi konyha zseniális találmányának egyik másik variációját képviseli. A legalapvetőbb hozzávalókból, burgonyából, fokhagymából, régi kenyérből, meglepően ízletes,...

Sütőben sült burgonya olívaolajjal

Az olívaolajjal sült burgonya a legelemibb spanyol konyha lényege. Hagyományosan ez a recept az Alicante környéki hátországból származik, ahol ez az egyszerű étel a betakarítások közötti kritikus...

Szárított tőkehal jamónnal

A szárított tőkehal (bacalao) nagyon érdekes és gyakorlatilag ismeretlen alapanyag Magyarországon. Spanyolországban számos recept tartalmazza. A szárított tőkehal különösen húsvét előtt népszerű,...

Arroz al horno - sült rizs chorizóval

Spanyol sült rizs receptje chorizóval és jamónnal.

Szent Jakab kagyló petrezselymes olívaolajos majonézzel

Recept a sült Szent Jakab-kagylóhoz extra szűz olívaolajos majonézzel.

Polip galíciai módra - pulpo ala gallega

A pulpo a la gallega Galícia nemzeti étele. Hagyományosan a polipot hatalmas rézedényekben főzik, kör alakúra vágják, és olívaolajjal és darált paprikával tálalják fadeszkán.

Merluza con jamón - hekk (tengeri csuka) jamónnal

Tengeri csuka steak receptje jamónnal és hal alapléből készült mártással, citrommal és petrezselyemmel.

Pirított kenyér házi majonézzel, buggyantott...

A házi olívaolajos majonéz receptje, amely egy buggyantott tojással és pirított cabecera de lomo (szárított tarja) szeletekkel együtt képezi ennek az egyszerű receptnek az alapját.

Krokett jamónnal

Gondosan leírt recept az elengedhetetlen spanyol krokettekhez jamón darabkákkal.

Rabo de toro - bikafarok jamónnal

A spanyol konyha egyik alapreceptje. Hosszan főzőtt ökörfarok sűrű zöldségmártásban jamónnal.
  • 1
  • 2
On Top
Cart
Close
Back
Account
Close
Menu
Close