
A churros íze jobb, mint amilyennek papíron vagy a képernyőn látszik.
Tészta
A tésztával nem igazán lehet hibázni, ha betartja a következő tanácsokat:
- Vigyázzon, hogy ne forrjon a víz. Fedő alatt főzze, és amint forrni kezd, dobja bele a lisztet.
- A liszt nem sokat számít. Tapasztalataink szerint bármilyen sima búzalisztből készült liszttel ugyanazt az eredményt lehet elérni.
- Érdemes a tésztát kézben átgyúrni, hogy a száraz foltokat kiküszöbölje.
Sütés
Elég sok olajra van szükség. Ha csak az itt felsorolt mennyiséget készíti, ne vigye túlzásba a serpenyő méretét, hogy ne kelljen az egész üveg olajat beleöntenie. A napraforgóolaj is elegendő, többször is fel lehet használni a churros sütéséhez. A churrosok nem hagynak égett darabkákat az olajban. A churrosnak tényleg teljesen el kell merülnie az olajban. Az ideális hőmérséklet 170-180 fok. Próbáljon meg először egy kis darabot megsütni, és ellenőrizze, hogy nem nyers-e belülről, miután ropogósra sütötte. Ha nincs hőmérője, megpróbálkozhat a régi spanyol trükkel egy darab kenyérrel. Ha sisteregni kezd, az olaj kész. Az olajnak nem szabad füstölögnie.
Recept: Autentikus spanyol churros (csurosz)
Összetevők:
- 250 ml (1 csésze) finomliszt (búzaliszt)
- 250 ml (1 csésze) víz
- 1 teáskanál só
- kristálycukor a bevonáshoz
- (Fahéj - opcionális)
- Növényi olaj a sütéshez (a churrosnak teljesen el kell merülnie)
- Pisztoly a churros készítéséhez (kapható webáruházunkban) vagy szükség esetén egy sütőzacskó
Elkészítés:
- Egy mély fazékban forrósítsuk fel a sós vizet.
- Amint a víz főni kezd, azonnal adja hozzá a lisztet (amilyen gyorsan csak lehet - ezért a lemért lisztet egy tálban készítse elő), vegye le a tűzről, és fakanállal erőteljesen és alaposan keverje bele a lisztet, hogy homogén, tömör, meglehetősen sűrű tésztát kapjon. Ellenőrizze, hogy sehol nincs-e száraz lisztmaradvány, és hogy minden jól el van-e keverve. A tésztát még kézzel, sodrófával is megnyomkodhatja, hogy megbizonyosodjon róla, hogy nem maradt benne buborék.
Kép: Praktikus a tésztát a pisztolyhoz hasonló átmérőjű kúppá formázni.
- Töltsük a tésztát (lehet meleg is) egy churros pisztolyba vagy sütőzacskóba. A pisztoly azért praktikus ebben az esetben, mert szépen össze tudja tömöríteni a tésztát, és megakadályozza a buborékok kialakulását, amelyek aztán sütéskor balhét csinálnak.
Kép: Gép a churros készítéséhez - anélkül is lehet churrost készíteni, de a sütés tele van kellemetlen meglepetésekkel - Készítsen egy hosszú kígyót a konyharuhán, majd egy késsel darabolja fel kb. 10 cm-es darabokra. Vagy ollóval vágja közvetlenül a churrosokat, ahogy azok kijönnek a pisztolyból.
Kép: három különböző formájú churros három különböző pisztoly tartozék által. Balra fent 3 churros tölteléküreggel, balra lent teli nagyobb churros, jobbra két sorban kisebb churros. - Egy serpenyőben közepes lángon hevítse fel az olajat. Ha van hőmérője, akkor az ideális hőmérséklet 170-180º C. Annyi olajnak kell lennie, hogy a churros teljesen elmerüljön benne. Süsse a churrosokat adagokban, amíg mindkét oldaluk aranyszínű nem lesz. A trükk az, hogy a churrosok ne égjenek meg kívülről, és a belsejük ne maradjon nyers. Ez a churros átmérőjétől függ. Ha sütőzacskóval készíti a churrosokat, vigyázzon a buborékokra és az olajbombákra - jobb, ha fedő alatt süti. Süsse kisebb adagokban, hogy az olaj ne hűljön ki.
- TIPP: Először csak egy churro-t süssön meg, és tesztelje, hogy szép ropogós-e, és belülről sem nyers.
Kép: A vastagabb churrosoknál fennáll a veszély, hogy belül nyersek maradnak. Ezért közepes lángon süsse. - Az aranybarnára sült churrosokat papírtörlőn hagyja lecsepegni.
Kép: Hagyja a churrost egy ideig papírtörlőn lecsepegni. - Hempergesse meg cukorban vagy cukor és fahéj keverékében. Ha forró csokoládéba szeretné mártogatni a churrosokat, akkor hagyja őket cukor nélkül. Azonnal fogyassza.
Tálalás
A churrost vagy magában, nem bevonva fogyasztják, majd tejes kávéba vagy forró, sűrű csokoládéba mártják. Vagy cukorral vagy cukor és fahéj keverékével vonják be. Nekünk ez utóbbi a kedvencünk, ahogyan Dél-Amerika nagy részén is.
Bombák! Az olaj mindenfelé fröccsent - az egész konyhát, a mennyezetet, a falakat, és én - szintén olajos tésztával, meg olajjal - mindenhova. Megégett a kezem a hátamon, a szemem környékén is. Én is gyorsan reagáltam, és hogy nem fröccsent a szemembe az olaj! Másképp kell csinálni!!!. Megjegyzem, mindent rendszeresen csináltam - kidolgozott tészta, sima, eredeti pisztoly Churroshoz!
Jó napot, köszönöm észrevételét. Igen, kifröccsenhet az olaj – ez még rosszabb, ha léglyukak vannak a tésztán belül, ami a churros pisztolynál nem annyira történik meg. Ha a probléma a víz, sütés előtt ajánlatos az olajat megsózni. Mindenesetre azt javasoljuk, hogy legyen kéznél egy fedő vagy egy szűrő a serpenyő lefedéséhez!
Írjon megjegyzést
Tetszik ez a recept? Vagy szeretne valamit javítani rajta? Örülünk értékelésének és észrevételeinek!