Recept: Autentikus spanyol churros (csurosz)

A churros íze jobb, mint amilyennek papíron vagy a képernyőn látszik.

Tészta

A tésztával nem igazán lehet hibázni, ha betartja a következő tanácsokat:

  1. Vigyázzon, hogy ne forrjon a víz. Fedő alatt főzze, és amint forrni kezd, dobja bele a lisztet.
  2. A liszt nem sokat számít. Tapasztalataink szerint bármilyen sima búzalisztből készült liszttel ugyanazt az eredményt lehet elérni.
  3. Érdemes a tésztát kézben átgyúrni, hogy a száraz foltokat kiküszöbölje.

Sütés

Elég sok olajra van szükség. Ha csak az itt felsorolt mennyiséget készíti, ne vigye túlzásba a serpenyő méretét, hogy ne kelljen az egész üveg olajat beleöntenie. A napraforgóolaj is elegendő, többször is fel lehet használni a churros sütéséhez. A churrosok nem hagynak égett darabkákat az olajban. A churrosnak tényleg teljesen el kell merülnie az olajban. Az ideális hőmérséklet 170-180 fok. Próbáljon meg először egy kis darabot megsütni, és ellenőrizze, hogy nem nyers-e belülről, miután ropogósra sütötte. Ha nincs hőmérője, megpróbálkozhat a régi spanyol trükkel egy darab kenyérrel. Ha sisteregni kezd, az olaj kész. Az olajnak nem szabad füstölögnie.

Tálalás

A churrost vagy magában, nem bevonva fogyasztják, majd tejes kávéba vagy forró, sűrű csokoládéba mártják. Vagy cukorral vagy cukor és fahéj keverékével vonják be. Nekünk ez utóbbi a kedvencünk, ahogyan Dél-Amerika nagy részén is.

péntek, 3. október 2025
Bocsánat a karamell receptért, abban cukor, vaj, majd tejszín és napraforgóolaj van.
Lásd az eredetitLásd a fordítást
péntek, 3. október 2025
A tészta tökéletes lett, de napraforgóolajat és finomlisztet használtam (Special 00extra). Az olaj nem folyt, csak buborékolt. A churros finom karamellás. Recept: Oldj fel 250 g cukrot, adj hozzá 250 ml tejszínt, és verd fel az egészet. Köszönöm a kiváló receptet.
Lásd az eredetitLásd a fordítást
vasárnap, 28. szeptember 2025
Ugyanaz, mint a hozzászólásokban. A receptet az utasítások szerint készítettem, buborékok és őrült olajrobbanások nélkül. Ne...
Lásd az eredetitLásd a fordítást

Tetszik ez a recept? Vagy szeretne valamit javítani rajta? Örülünk értékelésének és észrevételeinek!

On Top
Cart
Close
Back
Account
Close
Menu
Close