A tintahal tisztítása nagyon egyszerű, és nincs szükség különleges eszközökre vagy túl nagy szakértelemre. Válassza el a testet a fejétől, ürítse ki a testüregét, távolítsa el a testről a felszíni...
A Queso Manchego Spanyolország leghíresebb sajtja. La Mancha régióból származik, és a hagyományos Manchega juhfajta tejéből készül. Legalább 30 napig érlelik, és nagyon erős, tartós íze van, amely...
A spanyol churros sült "rudak", amelyek búzalisztből, vízből és sóból készült egyszerű tésztából készülnek. Leggyakrabban reggelire szolgálják fel forró csokoládéval.
A spanyol piacon való vásárlás nagyon stresszes lehet, ha nem tudja, hogyan működnek a dolgok. Összegyűjtöttünk néhány szabályt, amelyek egy strandoló turistából született spanyolt varázsolnak.
Spanyolországban a tapas gyakorlatilag bármilyen étel lehet kis formában. Bár láttunk már sushi tapas-t, néhány tapas-típus egy kicsit ismertebb. A következő cikk bemutatja őket, és választ ad...
A húsvét, más néven Semana Santa, Spanyolországban első osztályú esemény. A vallási aspektuson kívül ez az összejövetelek és a közös étkezések ideje is. A húsvéti ételek legfontosabb alapanyaga a...
Elkezdtük összehasonlítani a bizonyos szempontból összehasonlíthatatlan termékeket: a cseh főtt szalonnát az angol füstölt szalonnával szemben, és mindennek tetejébe szárított pancettát és még...
A spanyolok számára alkotmányba kellene foglalni a bárban való reggelizés jogát. Egy spanyol még a legnagyobb válságban sem hagyja ki a reggelit. A reggelinek megvannak a maga nélkülözhetetlen...
A Jamón de bellota a legfinomabb spanyol szárított sonkát jelenti, amelyet szabadon tartott, makkal táplált ibériai sertésekből készítenek. Elmagyarázzuk, milyen étrendet kell követnie az ibériai...
Termesztési szempontból annyi paradicsomfajta létezik, hogy szinte az embernek elborul az agya. Íme egy áttekintés az alapvető spanyol fajtákról, amelyekből az is kiderül, hogy a paradicsom...
A szárítás az élelmiszerek tartósításának egyik legrégebbi módja. Az évszázadok óta gyakorlatilag változatlanul alkalmazott eljárás még mindig lehetővé teszi számunkra, hogy élvezhessük a szárított...
A chorizo a legnépszerűbb spanyol szalámi. Többféle formában és méretben kapható. Nyersen, erjesztve vagy szárítva, ibériai vagy fehér sertésből, természetes vagy mesterséges bélben, természetes...
Franciaországban croissant-t eszünk reggelire, Olaszországban jó kis gnocchi-t ebédre, Mallorcán pedig paellát rendelünk. Ez ám a világjáró élete! És a kilátás!