Spanyolország

Hogyan tisztítsuk meg a tintahalat (kalmárt?)

A tintahal tisztítása nagyon egyszerű, és nincs szükség különleges eszközökre vagy túl nagy szakértelemre. Válassza el a testet a fejétől, ürítse ki a testüregét, távolítsa el a testről a felszíni...

Mi a queso Manchego (Manchego sajt)?

A Queso Manchego Spanyolország leghíresebb sajtja. La Mancha régióból származik, és a hagyományos Manchega juhfajta tejéből készül. Legalább 30 napig érlelik, és nagyon erős, tartós íze van, amely...

A jamón szeletelés hét halálos bűne

Ha profi módon szeretné felszeletelni a jamónt, kerülje el az alábbi hét bűnt, amelyet a jamónnal kezdők gyakran elkövetnek.

Hogyan kell tisztítani a friss szardellát?

A friss szardellák tisztítására és filézésére vonatkozó szemléltető utasítások.

Mi az a churros?

A spanyol churros sült "rudak", amelyek búzalisztből, vízből és sóból készült egyszerű tésztából készülnek. Leggyakrabban reggelire szolgálják fel forró csokoládéval.

Mi az a szardella?

Mi az a szardella, hogyan dolgozzák fel, és hogyan használják a spanyol és az olasz konyhában.

Polifenolok, az olívaolajok csodálatos esszenciája

Mik azok a polifenolok, hol találhatók és milyen hatásaik vannak?

Hogyan viselkedjünk a spanyol piacon?

A spanyol piacon való vásárlás nagyon stresszes lehet, ha nem tudja, hogyan működnek a dolgok. Összegyűjtöttünk néhány szabályt, amelyek egy strandoló turistából született spanyolt varázsolnak.

Mi a tapas?

Spanyolországban a tapas gyakorlatilag bármilyen étel lehet kis formában. Bár láttunk már sushi tapas-t, néhány tapas-típus egy kicsit ismertebb. A következő cikk bemutatja őket, és választ ad...

Mit esznek húsvétkor és húsvéti böjt Spanyolországban?

A húsvét, más néven Semana Santa, Spanyolországban első osztályú esemény. A vallási aspektuson kívül ez az összejövetelek és a közös étkezések ideje is. A húsvéti ételek legfontosabb alapanyaga a...

Különbség a cseh szalonna, az angol szalonna, a...

Elkezdtük összehasonlítani a bizonyos szempontból összehasonlíthatatlan termékeket: a cseh főtt szalonnát az angol füstölt szalonnával szemben, és mindennek tetejébe szárított pancettát és még...

Spanyol reggeli

A spanyolok számára alkotmányba kellene foglalni a bárban való reggelizés jogát. Egy spanyol még a legnagyobb válságban sem hagyja ki a reggelit. A reggelinek megvannak a maga nélkülözhetetlen...

Mi az a jamón de bellota?

A Jamón de bellota a legfinomabb spanyol szárított sonkát jelenti, amelyet szabadon tartott, makkal táplált ibériai sertésekből készítenek. Elmagyarázzuk, milyen étrendet kell követnie az ibériai...

A paradicsom fajtái

Termesztési szempontból annyi paradicsomfajta létezik, hogy szinte az embernek elborul az agya. Íme egy áttekintés az alapvető spanyol fajtákról, amelyekből az is kiderül, hogy a paradicsom...

Szárított hús

A szárítás az élelmiszerek tartósításának egyik legrégebbi módja. Az évszázadok óta gyakorlatilag változatlanul alkalmazott eljárás még mindig lehetővé teszi számunkra, hogy élvezhessük a szárított...

Chorizo - minden a legnépszerűbb spanyol szalámiról

A chorizo a legnépszerűbb spanyol szalámi. Többféle formában és méretben kapható. Nyersen, erjesztve vagy szárítva, ibériai vagy fehér sertésből, természetes vagy mesterséges bélben, természetes...

A gnocchi, a paella, a jamón és más kifejezések...

Franciaországban croissant-t eszünk reggelire, Olaszországban jó kis gnocchi-t ebédre, Mallorcán pedig paellát rendelünk. Ez ám a világjáró élete! És a kilátás!

5 mítosz a tapasról

A tapas egyrészt a spanyol konyha legismertebb fogalma, másrészt azonban számos tévhit, mítosz, félreértés és tévedés kapcsolódik hozzá.
  • 1
  • 2
On Top
Cart
Close
Back
Account
Close
Menu
Close