
AZ E-K MINDENÜTT OTT VANNAK
A spanyol piacot, mint minden más európai piacot, ellepik a veszélyes rákkeltő adalékanyagokat tartalmazó húskészítmények. A legelterjedtebb és legveszélyesebb a régi ismert gyilkos E-250 (nátrium-nitrit) és E-252 (kálium-nitrát). Ezek a spanyol szárított sonkagyártás 98%-ában megtalálhatóak.
Kép: Egyik termékünk sem tartalmaz nitriteket vagy nitrátokat.
MONDJUNK NEMET AZ E BETŰKRE
Nem titok, hogy az E-250 és E-252 fogyasztásának van néhány kisebb hátránya. Az egyik, hogy ezek erősen mérgező anyagok, amelyek megnehezítik a szervezet oxigénellátását. A másik, hogy a gyomor savas környezetében nitrózaminokká alakulnak át, amelyek bizonyítottan rákkeltőek, és sokszorosára növelik a gyomorrák kockázatát. További hátrányuk, hogy fejfájást, bőrproblémákat okoznak és erős allergének. Nem véletlenül szerepelnek az emulgeálószerek listáján a fogyasztásra nem ajánlott, rendkívül veszélyes anyagok között.
JAMÓN E-K NÉLKÜL
Természetesen a jamón érlelésének hagyományos gyártási folyamata nagyon könnyen megúszható a káros E betűk nélkül. Azonban rendkívül szigorú higiéniai feltételeket és kellően hosszú érlelési folyamatot kell biztosítani. Ennek ellenére az eredmény egy autentikus természetes termék, amely jótékony hatással van az emberi szervezetre. Az általunk kínált összes jamón mentes mindenféle adalékanyagtól. Az egyedüli összetevő a sertéshús és a só.
JÓ ÉTVÁGYAT ÉS JÓ EGÉSZSÉGET!