Kellékek
A jamón és minden szárított sonka általában frissen szeletelve a legfinomabb és a legjobb illatú. A legdrágább, műanyag csomagolású sonkának soha nem lesznek ilyen finom tulajdonságai. Az egyes darabok már érintkeztek a levegővel, oxidálódtak, és kialakult a jellegzetes ízük és illatuk. Sajnos ez nem az Ön otthonában, hanem az ipari szeletelősor közelében történik. Az ínyencség otthoni elkészítése nem nehéz. Néhány nap alatt megtanulhatja, hogyan készítse el a megfelelő vékony szeleteket a jamonból, és így csodálatos ízélményben lesz része. A jó szeleteléshez szükséges alapvető eszközök egy speciális kés (cuchillo) és egy jamonero (sonkaállvány). További információkért kérjük, olvassa el a jamón és a paleta szeletelésére vonatkozó részletes utasításokat.
A spanyol szárított sonkán kívül az ebben a kategóriában felsorolt tartozékok a prosciutto di Parma (pármai sonka), a jambon de Bayonne és más egészben szárított sonkákhoz is alkalmasak.
