Recept: merluza jamónnal

Spanyolországban a merluza, azaz a tengeri csuka, amelyet Magyarországon hekknek vagy szürke tőkehalnak is neveznek, az egyik legnépszerűbb és egyben legolcsóbb hal. Az év nagy részében a friss hekk a halpiacok polcain található, és az ára ritkán haladja meg az 5 eurót kilónként. Bár a fehér tőkehalnak meglehetősen nagy feje van, hatalmas szájjal (exkluzív leveshez tökéletes lesz), barátságos ára és kiváló fehér húsa miatt nagyon népszerű, és tucatnyi módon elkészíthető. Főtt merluza majonézzel, sült paradicsommal, tésztában sütve zöld majonézzel, merluza a la catalana , béchamellel és gombával sütve, stb.

Minket azonban a jamón érdekel, ezért olyan receptet választottunk, amely a merluza kissé száraz húsának megadja a szükséges szaftot. Sült hekk steakeket készíthetünk enyhe zöldséges mártással akkor is, ha nincs spárgaszezon. A mártás spárga nélkül is ugyanolyan jó ízű. Kipróbálhat a tengeri csukán kívül más halat is, próbálja ki a jó öreg csukánkat, és mondja el, milyen volt.

Tetszik ez a recept? Vagy szeretne valamit javítani rajta? Örülünk értékelésének és észrevételeinek!

On Top
Cart
Close
Back
Account
Close
Menu
Close