
Ez a könnyű és gyors recept a bab jamónnal az andalúz konyha egyik hagyományos receptje, különösen ősszel, amikor a piacok megtelnek szőrös zöld babhüvelyekkel. Leggyakrabban tapas-ként tálalják. Granada tapasbárjai ennek a receptnek a természetes lelőhelyei. A receptben használt bab puha, frissen hámozott babhüvelyek, amelyeket nem kell előzetesen beáztatni vagy más módon előkészíteni.
Recept: Habas con jamón - fava bab jamónnal
Elkészítés:
10 min.
Főzés:
20 min.
Total time:
30 min.
Servings:
4
Összetevők:
Kép: Friss, hántolatlan és hántolt fava bab
- 750 g frissen hámozott vagy fagyasztott bab
- egy nagy hagyma apróra vágva
- egy gerezd fokhagyma
- 200 g apró kockákra vágott jamón ideális esetben a csontról visszamaradt részek, ha van egész csontos combja
- 50 ml száraz sherry vagy száraz fehérbor (nem kötelező)
- finomra vágott petrezselyemzöld
- olívaolaj, só, bor
Elkészítés:
- Egy serpenyőben olívaolajon közepes lángon világosbarnára pirítjuk a hagymát és a fokhagymát (kb. 5 perc).
- Adjuk hozzá a babot, a bort (vagy anélkül), fedjük le, és pároljuk 10-15 percig, amíg a bab megpuhul.
Kép: A bor nem kötelező, de a bab a párolási folyamat során magába szívja, és így az általános íz összetettebb lesz. - Adjuk hozzá a jamónt, keverjük össze az egészet, sózzuk, borsozzuk, pároljuk 5 percig, majd apróra vágott petrezselyemzölddel díszítve azonnal tálaljuk.
Kép: A jamónt valójában csak felmelegítjük - nagyon gyorsan kiadja az ízét, és nem szükséges sokáig párolni.
Jó reggelt, céges közösségi médiát vezetek, és nagyon jól csinálom, remek áron. Tartalom- és reklámkampányokat készítek Facebookon, Instagramon és Google-on. Cselekedeteim határozottan javítják az új ügyfelek vagy megrendelések megszerzését. Csak válaszoljon erre az üzenetre, és visszahívom, és többet mondok az ügyről :) 504829130 vagy jonatan.p@social4you.com.pl Előre is köszönöm az üzenetre adott válaszát.
Lásd az eredetitLásd a fordítást
Írjon megjegyzést
Tetszik ez a recept? Vagy szeretne valamit javítani rajta? Örülünk értékelésének és észrevételeinek!