Krokett jamónnal

Amikor eszembe jut, hogy a 90-es években csak égetett olajban sült kroketten éltünk, csodálkozom, hogy még mindig élünk. Egy nap egy krokett- és chips- árus karaván állt meg az iskolánk és a buszmegálló között, és látva a hatalmas forgalmat, soha többé nem ment el. Az égett olaj bűze az egész iskolát transzba ejtette, és még a legszegényebb tanulók is elköltötték szüleik utolsó megtakarított pénzét egy adag krokettre, amelyet műanyag pohárban tartármártással kínáltak.

Ennek eredményeképpen különösen bensőséges és érzelmes kapcsolatunk van a krokettekkel. Ezért örömmel fedeztük fel, hogy a spanyolok a krokettet az egyik legfinomabb ételüknek tartják. Nem kivétel, ha egy jó étteremben a menüben külön főételként találjuk a krokettet. Ezek azonban nem a mi klasszikus fagyasztott femilyfrost krokettjeink, hanem finom béchamel krokettek jamónnal, néha fokhagymás majonézzel tálalva, de gyakrabban csak úgy magában. Kívülről vékony, ropogós héjuk van, amely elrejti a krémes béchamel tölteléket.

Elég munkaigényes, de próbálja ki, tetszeni fog :-)

krokety s jamónem
Kép: Spanyolországban a béchamel krokettek gyakran főételnek számítanak.

szerda, 28. szeptember 2022
Végül egész jól esik, pedig féltem, hogy hogy sül meg a bésamel :-) Olyan az ízük, mint Spanyolországban. Más változatokhoz is megadhatod a receptet, spenóttal, hússal stb.
Lásd az eredetitLásd a fordítást

Tetszik ez a recept? Vagy szeretne valamit javítani rajta? Örülünk értékelésének és észrevételeinek!

On Top
Cart
Close
Back
Account
Close
Menu
Close