
Mi a pimientos de Padrón
A Pimientos de Padrón (padrón paprika) kis zöldpaprika, amelyet hagyományosan a spanyolországi Galíciában termesztenek. Fő szezonjuk májustól októberig tart, de Spanyolországban egész évben lehet kapni. Egészben, forró serpenyőben rövid ideig készítik, és forrón tálalják, a száruk pedig természetes tartóként szolgál a falat számára.
Mi a különbség a pimientos de Padrón és a pimientos de Herbón között?
A pimientos de Padrón, vagy padrón paprika a közös neve ennek a paprikafajtának. Padrón egy galíciai terület, ahová az újvilági misszionáriusok eredetileg Mexikóból hozták őket ajándékba szerzetestársaiknak a 16. században. Herbón egy város ezen a területen, amely hivatalosan védett eredetű. Így míg a pimientos de Padrón paprikát Spanyolország és Marokkó számos részén termesztik, az oltalom alatt álló eredetű paprikát csak Galíciában, Padrón területén termesztik, és pimientos de Herbón néven ismert.
A pimientos de Padrón csípős?
A túlnyomó többségben nem, ugyanakkor szinte minden adagban van legalább egy paprika, ami pokolian éget. Az is igaz, hogy az érettebb, enyhén pirosra színeződő paprikák csípősebbek.
Mire kell figyelni a paprika kiválasztásakor?
A paprikának élénkzöldnek kell lennie, friss fényűnek és barna foltok nélkül.
Mivel lehet helyettesíteni a pimientos de Padrónt?
Dél-Spanyolországban számos ételhez sült friss zöldpaprikát adnak. Mivel ezek kicsit vastagabbak és keményebbek, mint a kis Padrón paprikák, próbáljunk minél kisebbeket használni, és egy-két perccel tovább sütni őket.
Kép: A padrón paprika helyettesíthető fiatal zöldpaprikával.
Mire kell figyelni az elkészítés során?
Ez a tapa az egyik legegyszerűbb, és ha betartja a receptet, nem hibázhat. A paprika annyira zsenge, hogy nem kell aggódni a túl rövid elkészítési idő miatt. Frissen is fogyaszthatóak, és a trükk tulajdonképpen abban rejlik, hogy a friss, ropogós húst a hirtelen sült héjjal és a tengeri sóval kombináljuk. A paprikát célszerű tökéletesen megszárítani, különben háborús övezet lesz a tűzhelyen. Így is sisteregni fognak, de egy kicsit kevésbé.
Kép: Sütés előtt tökéletesen szárítsa meg a paprikát, különben fröcsögni fog
Recept: Pimientos de Padrón - serpenyőben sült paprika
Összetevők:
- 200 g pimientos de Padrón
- durva (tengeri) só (vagy tengeri sópehely)
- 40ml extra szűz olívaolaj
Elkészítés:
- Melegítsen fel szárazon egy serpenyőt a legerősebb lángon. Adja hozzá az olívaolajat. Várjon 20 másodpercet.
- Adja hozzá a paprikát, és süsse minden oldalát egy percig.
- Hagyja őket egy ideig papírtörlőn lecsepegni.
- Szórja meg durva sóval
Írjon megjegyzést
Tetszik ez a recept? Vagy szeretne valamit javítani rajta? Örülünk értékelésének és észrevételeinek!