
Recept: Sült burgonya en adobillo
Összetevők:
- 500 g burgonya - meghámozva és 1 cm vastag szeletekre vágva
- 1 dcl olívaolaj
- 1 teáskanál borecet
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál édes paprika (esetleg 1 teáskanál római kömény)
- 1/2 teáskanál fekete bors
- 2 szelet régi fehér kenyér, 1 dcl vízbe áztatva (és kifacsarva)
- só
Elkészítés:
-
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben közepes lángon. Egy rétegben süssük a sózott burgonyát 10 percig az egyik, 5 percig a másik oldalán. Ügyeljünk arra, hogy ne kapjanak túl gyorsan színt - ha szükséges, vegyük lejjebb a hőfokot. Az utolsó két percben adjunk hozzá 3 meghámozott fokhagymagerezdet, és süssük minden oldalról világosbarnára. Szedjük ki a burgonyát, és csepegtessük le róla a felesleges zsiradékot.
-
A kenyér, a fokhagyma és a bors keverékéből mozsárban finom pépet készítünk.
-
Az olaj nagy részét szedjük ki a serpenyőből, állítsuk alacsony hőfokra, adjuk hozzá az őrölt paprikát (és esetleg köményt), oldjuk fel a maradék olajban (vigyázzunk, hogy a paprika ne égjen meg). Hozzáadjuk a burgonyát, a mozsárból készült pépet, 3 evőkanál vizet, mindent alaposan összekeverünk, ha szükséges, sózzuk, és megvárjuk, amíg a folyadék elpárolog. Vegyük le a tűzről, és keverjünk bele egy teáskanál borecetet.
Írjon megjegyzést
Tetszik ez a recept? Vagy szeretne valamit javítani rajta? Örülünk értékelésének és észrevételeinek!