
Recept: Sütőben sült burgonya olívaolajjal
Összetevők:
- Nagy burgonya hosszában félbevágva
- Egy kanál olívaolaj
- Só (bors)
Elkészítés:
-
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
-
Mossuk és szárítsuk meg a burgonyát.
-
Vágjuk hosszában félbe, és mindkét fél felszínén több, kb. 1 cm mély vágást ejtünk, hogy rácsot alkossunk.
-
Megsózzuk és olívaolajjal ízesítjük.
-
Megkenjük a tepsit olívaolajjal, és a burgonya méretétől függően 20-30 percig sütjük. A burgonya legyen puha, amikor megszúrjuk, ugyanakkor barnuljon meg.
Egyéb alternatívák:
Az olívaolajjal sült burgonya hagyományosan egyszerű önálló étel. Manapság azonban gyakrabban használják sült bárány- vagy sertéshús mellé köretként.
Tálalható tapaként is fokhagymás majonézes aliolival vagy olívaolaj, finomra vágott petrezselyemlevél és reszelt fokhagyma keverékével bedörzsölve.
Írjon megjegyzést
Tetszik ez a recept? Vagy szeretne valamit javítani rajta? Örülünk értékelésének és észrevételeinek!