
Recept: Sült burgonyaszeletek olívaolajjal, petrezselyemmel és fokhagymával
Elkészítés:
10 min.
Főzés:
30 min.
Total time:
40 min.
Servings:
2
Összetevők:
- 500 g burgonya - meghámozva és 0,5 cm vastag szeletekre vágva
- 1 dcl olívaolaj
- 2 gerezd finomra vágott fokhagyma
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöldet
- só, bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 230°C-ra.
- Keverjük össze az olívaolajat, a fokhagymát és a petrezselymet.
- Egy tepsiben egyenletesen keverjük össze a burgonyaszeleteket, a só és az olívaolaj keverékét a fokhagymával és a petrezselyemmel.
- Süssük 10 percig, majd vegyük ki, fordítsuk meg a szeleteket, és süssük még 5 percig. A burgonyának szép ropogósnak és barnának kell lennie a széleken.
Írjon megjegyzést
Tetszik ez a recept? Vagy szeretne valamit javítani rajta? Örülünk értékelésének és észrevételeinek!