
Nagyon egyszerű. Vásárol egy bikafarkat, felszeletel hozzá egy kis jamónt, és egyszerre megeszi az egészet. Na nem, ez a recept elég bonyolult és elég hosszadalmas, de ha szereti az olyan ételeket, amelyek intenzív ízétől megszédül, akkor a bikafarok a barátja lesz a számtalan hideg és esős esték egyikén.
A Rabo de toro a legnépszerűbb étel Cordobában, ahol elkészítésének tucatnyi formája létezik. Az alapelv azonban mindig a lassú és hosszadalmas főzés egy fazékban, amely során a hús elkezd szétesni és elválni a csontoktól, a szaft pedig meglepően sötét színt, intenzív ízt és sűrű állagot kap.
Recept: Rabo de toro - bikafarok jamónnal
Összetevők:
1 kg bikafarok darabokra vágva
150g tartósítószermentes jamón apró kockákra vágva
1 hagyma apróra vágva
1 zeller (levelek nélkül) apróra vágva
1 reszelt sárgarépa
2 érett, apróra vágott paradicsom (vagy 2 paradicsomkonzerv)
4 gerezd hámozatlan fokhagyma
0.6 l vörösbor
2 babérlevél
5 evőkanál olívaolaj
só, bors
Elkészítés:
- Öntse az olívaolajat egy nagy fazékba, és közepes lángon melegítse, amíg füstölni nem kezd. Adja hozzá a bikafarkat, és pirítsa, amíg minden oldalról barnára sül.
- Adja hozzá a hagymát és a hámozatlan fokhagymagerezdeket, és pirítsa világos aranyszínűre.
- Adja hozzá a zellert, a sárgarépát, a paradicsomot, a jamónt és 0,2 liter bort, majd közepes lángon főzze addig, amíg az összes folyadék elfő. Adjon hozzá 0,2 liter bort, és forralja fel újra.
- Adja hozzá a maradék bort és annyi vizet, hogy a fazékban lévő összes darabot ellepje, forralja fel, vegye lejjebb a hőfokot, és fedő nélkül, óvatosan főzze 3-4 órán át. Folyamatosan adjon hozzá vizet. A húsnak puhának kell lennie, amikor beleszúr, és el kell válnia a csontról. A szaftnak sűrűnek, töménynek és sötétnek kell lennie.
Írjon megjegyzést
Tetszik ez a recept? Vagy szeretne valamit javítani rajta? Örülünk értékelésének és észrevételeinek!