Recept: Polip galíciai módra - pulpo ala gallega

A Pulpo a la gallega galíciai polipot jelent. Bár ez Spanyolország északnyugati részének jellegzetes étele, Spanyolország minden szegletében megtalálható, és a paellával együtt az egyik leghíresebb spanyol étel. Ha van polipunk és jó olívaolajunk, akkor az egyik legkönnyebben elkészíthető étel is. 

A recept egyetlen buktatója a hús keménysége. A polip csápjait hosszú, kemény rostok alkotják, és ha nem sikerül puhára főzni őket, akkor a vendégeidnek egy tányérnyi gömbölyű rágógumit fogsz adni, amit még egy könyvben szereplő, bendővel rendelkező tehén sem tud megemészteni. 

vasárnap, 14. január 2024
csak finomat eszem és köszönöm...
Lásd az eredetitLásd a fordítást
szombat, 14. október 2023

Tetszik ez a recept? Vagy szeretne valamit javítani rajta? Örülünk értékelésének és észrevételeinek!

On Top
Cart
Close
Back
Account
Close
Menu
Close