Recept: Tintahal sült burgonyával - Jamon.hu

Milyen tintahalat válasszunk?

A kis tintahalak a legalkalmasabbak ehhez a recepthez, amelyet a végső fázisban sült burgonyával keverünk össze.

Mire kell vigyázni?

A tintahal elkészítése mindig egy kicsit trükkös. A nagyobb tintahalak viszonylag gyorsan keményednek. A kisebbekkel könnyebb dolgozni, de ügyeljünk arra, hogy nagyon forró legyen a serpenyő (ideális esetben vastag aljú, hogy megtartsa a hőt). A tintahalakat jobb több adagban megsütni, hogy ne engedje ki a vizet.

A recept változatai

Ha nincs apró burgonyája, használhat nagy, hasonló méretű darabokra vágott burgonyát is. Spanyolországban zsenge petrezselymet használnak, de Portugáliában szinte ugyanezt a receptet zöld korianderrel is megkóstolhatjuk.

Kalamáry s pečenými bramborami

szombat, 12. október 2024
Szuper, köszönöm 💪
Lásd az eredetitLásd a fordítást
szombat, 12. október 2024
elképesztő! összehasonlítható a fokhagymás, petrezselymes és olívaolajos burgonya polip olasz receptjével.
Lásd az eredetitLásd a fordítást
kedd, 27. február 2024

Igen, jó recept

Köszönjük, és örülünk, hogy tetszett a recept!

Lásd az eredetitLásd a fordítást

Tetszik ez a recept? Vagy szeretne valamit javítani rajta? Örülünk értékelésének és észrevételeinek!

On Top
Cart
Close
Back
Account
Close
Menu
Close