Recept: Szent Jakab kagyló petrezselymes olívaolajos majonézzel

A Szent Jakab kagylóról

A Szent Jakab-fésűkagyló a kagylók és a tengeri herkentyűk királynője. Ő a legikonosabb kagyló, és a tányéron is messze lekörözi szegényebb és olcsóbb unokatestvéreit. A friss fésűkagylók főszezonja a téli hónapokban van, de már október elején megjelennek. Spanyolországban luxusételnek számítanak, amelyet az átlaghalandók csak különleges alkalmakkor engednek meg maguknak. A kagylók kilónkénti ára nem olyan túlzó, de a hús aránya a teljes súlyon belül elhanyagolható. Az egész kagylónak általában csak az ízletes fehér izomzatát fogyasztják, és a zsenge, de keserű narancsszínű szaporítószervet néha felhasználják a hagyományos receptekben. Ez a recept kiváló bevezetés bármely tenger gyümölcsei menübe. A fésűkagyló zsenge húsát bársonyos olívaolajos majonézzel ötvözi.

Tetszik ez a recept? Vagy szeretne valamit javítani rajta? Örülünk értékelésének és észrevételeinek!

On Top
Cart
Close
Back
Account
Close
Menu
Close