Recept: Szárított tőkehal jamónnal

A szárított tőkehalról

Első pillantásra meglepő, hogy a friss halak spanyol paradicsomában milyen helyet foglal el a Skandináviából származó szárított tőkehal. Régebben ez volt az olcsó megoldás a friss halak helyett, amelyeket a hűtés hiánya miatt nem lehetett a spanyol belföldre szállítani. Érdekes módon, mindössze 30 km-re a parttól, a hagyományos helyi receptek inkább a kontinentális konyhára emlékeztetnek, és a szárított tőkehal játssza az egyetlen tengeri szerepet. Egyes receptekben a szárított, sózott tőkehal helyettesíthető a frissel, de a két forma közötti textúra- és ízbeli különbség óriási, és ha van lehetőségünk szárított tőkehalat használni, ne habozzunk. Spanyolországban azt mondják, hogy a friss és a szárított tőkehal közötti különbség hasonló a jamón és a friss sertéshús közötti különbséghez. 

Tetszik ez a recept? Vagy szeretne valamit javítani rajta? Örülünk értékelésének és észrevételeinek!

On Top
Cart
Close
Back
Account
Close
Menu
Close