Recept: Arroz al horno - sült rizs chorizóval

A spanyol rizs (arroz) az olasz rizottó ellentéte. Maga a rizs tehát nagyon hasonlít az olasz rizshez, de az elkészítése teljesen más. Az olasz rizottót folyamatosan kevergetik, a keményítő kioldódik a szemekből, és azok fokozatosan elveszítik alakjukat, amíg homogén péppé nem válnak. Ezzel szemben a spanyol rizst csak olajban keverik, mielőtt a folyadékot hozzáadnák. Ezután hagyják teljesen mozdulatlanul főni, hogy az egyes rizsszemek egészben maradjanak és szépen elkülönüljenek egymástól. A spanyol rizs alapelve egyszerű. Az alap az olívaolaj, amelyben a receptúrától függően zöldségeket, halat vagy húst pirítanak meg sáfránnyal, majd hozzáadják a rizst, gondosan összekeverik az összes hozzávalóval, kiegyengetik, és felöntik húslevessel vagy vízzel. Az rizs aranyszabálya szerint egy pohár rizs két adagnak felel meg, a víz vagy a húsleves mennyisége pedig a rizs térfogatának kétszerese.

Tetszik ez a recept? Vagy szeretne valamit javítani rajta? Örülünk értékelésének és észrevételeinek!

On Top
Cart
Close
Back
Account
Close
Menu
Close