Receptek: Garbanzos con espinacas - csicseriborsó spenóttal

Mi az a garbanzos con espinacas és hol fogyasztják?

A Garbanzos con espinacas csicseriborsó spenóttal, pirított kenyérből, paradicsomból, fokhagymából és római köményből készült sűrű, aromás mártásban. Ez egy népszerű tapas, különösen a spanyolországi Sevilla tapas bárjaiban. A római kömény egzotikus íze az arab uralom öröksége, a csicseriborsó és a spenót pedig a mai Andalúzia területén élő zsidó lakosok kedvenc történelmi kombinációja.

Garbanzos con espinacas - cizrna se špenátem

Mire kell vigyázni?

A recept egyszerű és toleráns. Nem könnyű elrontani. Szükség van egy mozsárra vagy konyhai robotgépre a mártás összetevőinek összekeveréséhez. A mozsárban jobban ellenőrizhető a mártás állaga, de ebben az esetben az eredmény ugyanolyan jó konyhai robotgéppel is. A piacon kapható különböző méretű száraz csicseriborsó miatt kissé trükkös eltalálni a pontos főzési időt a megfelelő állag eléréséhez. Ha friss spenóttal rendelkezik, alaposan mossa meg, mert a szennyeződések átvitelének mestere.

Száraz vagy konzerv csicseriborsó?

A konzerv csicseriborsó néha szükségtelen tartósítószereket tartalmaz. Ellenőrizze a címkét, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem vesz-e valami káros anyagot a csicseriborsó mellé. Ha mégis a konzerv (üveges) csicseriborsót részesíti előnyben, ügyeljen arra, hogy csak melegítse a csicseriborsót, és ne főzze sokáig. Általában a túlfőzés határán van. Mégis, mindenképpen azt javasoljuk, hogy inkább konzervből készítse, minthogy egyáltalán ne készítse. 

A száraz csicseriborsót egy éjszakán át 8-12 órán át hideg vízben kell áztatni, majd a víztől és a csicseriborsó méretétől függően vagy egy órán át normál edényben, vagy 20-30 percig gyorsfőzőben főzni. A csicseriborsót nem szabad túlfőzni.

Friss vagy fagyasztott spenót?

A receptet Spanyolországban ugyanolyan gyakran készítik fagyasztott spenóttal, mint friss spenóttal, így nem probléma, ha nincs friss spenótunk.

hétfő, 10. március 2025
Ez fantasztikus!!!!!!!
Lásd az eredetitLásd a fordítást
szombat, 12. október 2024
a csicseriborsó csodálatos. észre sem vesszük, hogy régebben a szlovák konyhánkban használtuk. A nagymama gombóc helyett savanyú káposztával készítette.
Lásd az eredetitLásd a fordítást
szombat, 14. szeptember 2024

Ez nem mozsártörő, hanem mozsártörő, mert mozsártörőként használjuk...

Üdvözöljük! Köszönjük észrevételét. A jelen igenév Academic Dictionary szerint mindkét alak használható, azaz habarcs vagy habarcs.

Lásd az eredetitLásd a fordítást

Tetszik ez a recept? Vagy szeretne valamit javítani rajta? Örülünk értékelésének és észrevételeinek!

On Top
Cart
Close
Back
Account
Close
Menu
Close