
Recept: Alcachofas con jamón - articsóka jamónnal
Elkészítés:
15 min.
Főzés:
20 min.
Total time:
35 min.
Servings:
2
Összetevők:
- 4 articsóka
- 50g jamón serrano 1 cm széles szeletekre vágva
- 1/2 közepes hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- petrezselyemzöld
- olívaolaj
Elkészítés:
-
Vékonyra szeleteljük a hagymát és a fokhagymát.
- Az articsókát a leírás alapján megtisztítjuk, és 1 cm vastag szeletekre vágjuk.
- Egy kisebb, mélyebb, tapadásmentes aljú lábasban közepes lángon, olívaolajon pirítsuk a hagymát és a fokhagymát 5 percig, állandóan kevergetve (annyi olajat, hogy az egész alját ellepje).
- Hozzáadjuk a jamón szeleteket és az articsókát, és ismét állandóan kevergetve, óvatosan sütjük az olajban 3 percig.
- Csökkentsük a hőfokot minimálisra, és fedjük le az edényt. Ha a minimális hőfok nem elég alacsony, adjunk hozzá két evőkanál vizet. Főzzük 10 percig, és kész. A tányéron megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.
A savanyúságot túl sósnak találtam, egyébként jó.
Lásd az eredetitLásd a fordítást
Írjon megjegyzést
Tetszik ez a recept? Vagy szeretne valamit javítani rajta? Örülünk értékelésének és észrevételeinek!