Tapas: Mojo picón - Jamon.hu

Mi a Mojo picón?

A Mojo picón egy hideg pikáns mártás, amely chilipaprikából, fokhagymából, ecetből és olajból készül. A mojo a spanyol mojar szóból származik, ami azt jelenti, hogy mártogatni. Ez tehát egy mártogatásra szánt mártás. A picón azt jelzi, hogy ez egy pikáns salsa. A Kanári-szigetek klasszikus specialitása.

Mojo picón
Kép: A mojo picón (balra), akárcsak a mojo verde (jobbra), a Kanári-szigetek híres specialitása

Mihez tálalják leggyakrabban a mojo picónt?

A Mojo picón elválaszthatatlan barátja egy másik kanári specialitásnak, a patatas arrugadasnak, a sós héjjal bevont burgonyának. Felhasználása azonban nagyon széles körű. Gyakran tálalják sült vagy grillezett húsokhoz. A sült csirkét kínáló bódékban a mojo picón gyakori változata a fokhagymás majonéznek. Finom néhány sült halhoz is.

chuleton s mojo picon
Kép: Chuleton mojo picónnal - királyi változat

Milyen változatai vannak a mojo picónnak?

Szinte végtelen. Az alap mindig őrölt paprika, chili, fokhagyma, kömény, ecet és olaj. Természetesen néha sületlen kenyérrel, néha mandulával, néha a kettő kombinációjával sűrítik. Néha paradicsomot is adnak hozzá, hogy megpuhítsák. A mojót kézzel mozsárban vagy robotgépben lehet elkészíteni. Mi a robotgépet ajánljuk.

Mojo picon

Kép: Paradicsomos és mandulás változat

csütörtök, 9. március 2023

Tetszik ez a recept? Vagy szeretne valamit javítani rajta? Örülünk értékelésének és észrevételeinek!

On Top
Cart
Close
Back
Account
Close
Menu
Close