
Mi a papas arrugadas?
A papas arrugadas olyan burgonya, amelyet magas sótartalmú sós lében főznek, majd a fazék alján visszamaradó sókéregben egy ideig sütik. Ez egy tipikus kanári-szigeteki recept.
Melyik a legmegfelelőbb burgonya?
Egész, apró, újburgonya. Vékony héjúnak kell lennie, és nem lehet nagyobb 5 cm-nél. A recept csak egész, hámozatlan burgonyával kivitelezhető.
Mivel tálalják a papas arrugadas-t?
Leggyakrabban egy tál pikáns mojo picón mártással tálalják, ritkábban a zöld mojo verde változatával.
Kép: A híres kanári-szigeteki hideg mártások, a mojo picón és a mojo verde.
Mire kell odafigyelni a receptben?
A burgonyát alaposan mossa meg vagy kefélje át, hogy ne legyen rajta egy szemernyi szennyeződés sem. Figyeljen a víz mennyiségére, ne főzze a burgonyát vízzel teli fazékban.
Recept: Papas arrugadas - ráncos burgonya
Összetevők:
Kép: Nagyon kevés hozzávaló
- 500 g apró újburgonya
- 4 evőkanál só
- Mojo picón (recept)
- Mojo verde (recept)
Elkészítés:
- Tisztítsa meg a burgonyát tökéletesen a szennyeződésektől. Ne hámozza meg őket.
- Tegyen 4 púpozott evőkanál sót a fazékba, tegye bele a burgonyát, és öntse fel hideg vízzel, hogy jól ellepje.
Kép: A burgonyának éppen víz alá kell merülnie - ne adjunk hozzá több vizet, mert ezzel felhígítjuk az oldatot. - Főzze körülbelül 20 percig. Próbálja meg, hogy puha-e, amikor megszúrja.
- Öntse le a víz nagy részét az edényből. Csak kb. 2 cm-t hagyjon az alján.
- A vizet magasabb hőfokon párolja el, vigyázva, hogy a burgonya ne égjen oda a fazék aljára.
- Miután a víz elpárolgott, a só az edény alján marad. Most csökkentse a hőfokot alacsonyra, és óvatosan kevergetve fokozatosan vonja be a burgonyát a sóval, és figyelje, ahogy az lassan összeesik.
Kép: Óvatosan forgassa a burgonyát a a fazék alján maradt sóval - fokozatosan zsugorodni és "öregedni" fog. - Forrón tálalja mojo picón és mojo verde kíséretében.
Írjon megjegyzést
Tetszik ez a recept? Vagy szeretne valamit javítani rajta? Örülünk értékelésének és észrevételeinek!