Recept: kanári-szigeteki burgonya - papas arrugadas

Mi a papas arrugadas?

A papas arrugadas olyan burgonya, amelyet magas sótartalmú sós lében főznek, majd a fazék alján visszamaradó sókéregben egy ideig sütik. Ez egy tipikus kanári-szigeteki recept.

Melyik a legmegfelelőbb burgonya?

Egész, apró, újburgonya. Vékony héjúnak kell lennie, és nem lehet nagyobb 5 cm-nél. A recept csak egész, hámozatlan burgonyával kivitelezhető.

Mivel tálalják a papas arrugadas-t?

Leggyakrabban egy tál pikáns mojo picón mártással tálalják, ritkábban a zöld mojo verde változatával.

mojo picón a mojo verde
Kép: A híres kanári-szigeteki hideg mártások, a mojo picón és a mojo verde.

Mire kell odafigyelni a receptben?

A burgonyát alaposan mossa meg vagy kefélje át, hogy ne legyen rajta egy szemernyi szennyeződés sem. Figyeljen a víz mennyiségére, ne főzze a burgonyát vízzel teli fazékban.

Tetszik ez a recept? Vagy szeretne valamit javítani rajta? Örülünk értékelésének és észrevételeinek!

On Top
Cart
Close
Back
Account
Close
Menu
Close