Recept: Pollo al ajillo - fokhagymás csirke

Mi a pollo al ajillo?

A Pollo al ajillo, vagyis a fokhagymás csirke minden spanyol belföldi étterem klasszikusa. A csirkét bőséges, minőségi olívaolajban, egész fokhagymagerezdekkel együtt sütik, és tapaként vagy egész adagként (osztozkodó adagként) tálalják. A leggyakoribb köret vagy az olívaolajban sült burgonya, vagy az ennél is finomabb patatas a lo pobre. Ezenkívül az olajból és redukált borból készült aromás mártás arra hívogat, hogy egy szelet fehér kenyérrel elmajszoljuk.

A recept előnye, hogy könnyen, gyorsan és egzotikus összetevők nélkül is autentikus ízt lehet elérni. Ne féljen a nagy mennyiségű fokhagymától. A népszerű módszer a hámozatlan egész gerezdekből finoman és lassan szabadítja fel a fokhagyma csípős ízét, és maga a fokhagyma is lassan konfitál, így a végén enyhe ízű és állagú lesz.

pollo al ajillo

szerda, 30. október 2024
szerda, 30. október 2024

Tetszik ez a recept? Vagy szeretne valamit javítani rajta? Örülünk értékelésének és észrevételeinek!

On Top
Cart
Close
Back
Account
Close
Menu
Close