
Recept: Flamenquín - húsos tekercs jamónnal
Elkészítés:
10 min.
Főzés:
6 min.
Total time:
16 min.
Servings:
2
Összetevők:
- 2 x vékony sertésfilé kb. 100 g
- Jamón serrano szeletelve 100 g
- Liszt a beforgatáshoz
- 1 x tojás
- Zsemlemorzsa a beforgatáshoz
- Kemény juh- vagy tehénsajt szeletelve 100 g
Elkészítés:
- Vékonyan szeletelje fel a sertésfilét, és téglalap alakúra vágjuk (a nyesedékeket akár rögtön be is forgathatja). Mindkét oldalát sózza meg.
- Rendezze el a jamón serranót és a sajtszeleteket a sertéshús szeleteken. A hosszú széleket hagyja lazán behajtva, hogy a tekercseket jól fel tudja tekerni.
- A filéket szorosan tekerje össze úgy, hogy a töltelék belül legyen, és a töltelék ne folyjon ki. A tekercseknek szorosnak kell lenniük, nagyon szorosan kell feltekerni őket.
- A tekercseket lisztbe, sózott felvert tojásba és zsemlemorzsába, klasszikus háromrétegű csomagolásba forgatjuk.
- Öntsön elegendő olívaolajat (min. 1,5 cm) a serpenyőbe, és közepes lángon süsse mindkét oldalát kb. 4 percig.
- A kész flamenquineket hagyja papírtörlőn lecsepegni. Tálalja tapas-ként hüvelyk vastag karikákra vágva, fogpiszkálóval és aliolival.
Remek recept!
Írjon megjegyzést
Tetszik ez a recept? Vagy szeretne valamit javítani rajta? Örülünk értékelésének és észrevételeinek!