
Mi a papas asadas con mojo?
A Papas asadas con mojo avagy sült burgonya pikáns mártogatóval eredetileg a Kanári-szigetekről származó népszerű tapas. A burgonyát olívaolajban barnára pirítják, és felváltva paprikás mojo picónba és korianderes mojo verde-be mártják.
Milyen receptváltozatok vannak?
Ideálisak a kis újburgonyák héjastul. Ha azonban nagy újburgonyája van, akkor vágja őket negyedekre, és ugyanúgy járjon el. Néha apróra vágott fokhagymát adnak hozzá az elején, petrezselyemmel együtt. Végül bőségesen megszórhatja a burgonyát frissen őrölt borssal.
Recept: Papas asadas con mojo - sült burgonya pikáns mártogatóval
Összetevők:
- 500 g apró, hámozatlan újburgonya
- 2 evőkanál apróra vágott zsenge petrezselyemzöld
- 100 ml olívaolaj
- Só
- Mojo picón (recept)
- Mojo verde (recept)
Kép: Mojo picón és mojo verde - népszerű fűszeres kanári-szigeteki mártások
Elkészítés:
- A sütőt sütés előtt legalább 15 perccel melegítse elő 230 fokra.
- A burgonyát tökéletesen tisztítsa meg a szennyeződésektől. Ne hámozza meg őket.
- Helyezze a burgonyát egy sütőlapra vagy egy sütéshez kialakított lapos tepsibe. Sózza bőségesen, és keverje össze a kezével az olívaolajjal.
- Ellenőrizze 25 perc elteltével. A burgonyának villával megszúrva puhának kell lennie, és szépen meg kell barnulnia. Ha szeretné, hogy jobban süljön, süsse még 5 percig.
- Keverje össze a petrezselyemmel.
- Forrón tálalja mojo picón és mojo verde -vel.
Kép: Tálalja forrón, pikáns mojo picón és verde mártással.
Írjon megjegyzést
Tetszik ez a recept? Vagy szeretne valamit javítani rajta? Örülünk értékelésének és észrevételeinek!