Tapas: Gambas con fino y jamón -garnélarák sherryvel és jamónnal - Jamon.hu

Mi a gambas con jerez y jamón?

Népszerű tapas Andalúzia nyugati részéből, ahol a jamón és a sherry egyaránt virágzik. A gambas pil-pil-től eltérően, ahol a garnélarákot olajban konfitálják, vagy a gambas a la plancha-tól, ahol a garnélarákot forró serpenyőben hevesen megpirítják, ebben a receptben a garnélarákot egyszerűen megfőzik egy sherryből és jamónból készült aromás mártásban. Az eredmény a garnélarák finom textúrája, amelyet az esszenciális andalúz nedű borít.

Milyen garnélarákot válasszunk?

A méret itt nem sokat számít. A kisebb garnélarákok főzése természetesen kevesebb időt vesz igénybe, mint a nagyobbaké, de nem okoz gondot. Mint mindig, a friss garnélarák jobb, mint a fagyasztott, és a hámozatlan jobb, mint a hámozott, de ebben az esetben sem vallunk kudarcot, még a fagyasztott, hámozott garnélarákkal sem. Előbb azonban lassan ki kell olvasztani őket.

Mire kell vigyázni?

Az egyetlen dolog, amire vigyázni kell, hogy a garnélarákot ne főzzük túl. Amint kifehérednek, a recept kész. Csak arra ügyeljen, hogy ne sózza túl az ételt. Mire beledobja az első szem sót, már viszonylag sós lesz a jamóntól.

Tetszik ez a recept? Vagy szeretne valamit javítani rajta? Örülünk értékelésének és észrevételeinek!

On Top
Cart
Close
Back
Account
Close
Menu
Close