Tapas: Gambas a la plancha - garnélarák serpenyőben - Jamon.hu

Mi a gambas a la plancha?

A gambas plancha szinte szárazon, forró serpenyőben sütött garnélarák. Ez az egyik legnépszerűbb módja a garnélarák elkészítésének, de a legtöbb esetben helytelenül készítik. 

langostinos a la plancha
Kép: Langostinos a la plancha - tigris garnélarák a la plancha csak sóval

Mi a la plancha?

A plancha a jól ismert hőkezelési technikáktól eltérő technika. A garnélarákot, húst vagy halat durva sórétegen, száraz, forró serpenyőben sütik meg. A só megpirul, és füstös aromát kölcsönöz az ételnek. Ha halat vagy tenger gyümölcseit vásárol egy spanyol piacon, tisztítás előtt az árus gyakran megkérdezi, hogy sütni vagy a la planchán szeretné-e. A plancha szó egy öntöttvas grillsütőre utal.

Melyik garnélarák a legjobb?

A nagyobb garnélarákok a legjobbak, mivel akkor is szaftosak és ropogósak maradnak, ha egy kicsit tovább sütjük. Használhat kiolvasztott garnélarákot is. Csak az a fontos, hogy a garnélarákok ne legyenek hámozva és ne legyenek megfőzve.  

Mire kell vigyázni?

Tartsa a serpenyőt nagyon forrón. A garnélarákokat a lehető leggyorsabban meg akarjuk pirítani anélkül, hogy elveszítenék friss ropogósságukat. Szerencsére a garnélarák sosem válik gumiszerűvé, mint a tintahal, de még mindig sokkal jobb, ha csak rövid ideig sütjük őket.

szombat, 17. augusztus 2024
👍👍👍👍👍

Tetszik ez a recept? Vagy szeretne valamit javítani rajta? Örülünk értékelésének és észrevételeinek!

On Top
Cart
Close
Back
Account
Close
Menu
Close