Tapas

Tapas - kis adagok, amelyeket meg kell osztani, keverni és kóstolni. A tapas a spanyol étkezés egyik alapja. Ebben a részben a legnépszerűbb receptek egyre bővülő választékát találja.

Almejas salteadas - kagyló serpenyőben fokhagymával...

Egy egyszerű recept az andalúziai partvidékről a hagyományos borban sült kagylóhoz fokhagymával és petrezselyemmel. Azt is megtudhatja, hogyan kell a kagylót megtisztítani és homoktalanítani.

Flamenquín - húsos tekercs jamónnal

A népszerű spanyol tapas egyszerű receptje a sörhöz. Az olívaolajban sült sertéstekercs jamónnal és kemény sajttal a legjobb cseh kocsmaételekre emlékeztet. Garantáltan mindenkinek ízleni fog.

Salsa Romesco - Romesco mártás

A híres katalán salsa Romesco autentikus receptje, amely szinte univerzális használatban van. Remekül illik főtt és sült zöldségekhez, sült halakhoz és húsokhoz. Leggyakrabban mégis grillezett...

Pimientos asados - sült paprika

Sült paprika receptje, amelyet a spanyol konyhában sült húsok, halak köreteként, vagy külön salátaként, tapas-ként fogyasztanak.

Albóndigas con tomate - húsgombócok

Az Albóndigas con tomate Spanyolország-szerte népszerű tapas. Eredetileg arab recept volt, de a paradicsom felfedezése végül a jelenlegi legelterjedtebb formájává tette, amelyet itt mutatunk be. Az...

Sardinas rebozadas con jamón y pimiento - szardínia...

A jamónnal és sült paprikával töltött ropogós szardínia a közönséges sült szardellák vagy szardíniák kifinomult változata. Az édes paprika a jellegzetes jamónnal kiegészíti a szardínia intenzív ízét.

Boquerones al limón - sült szardella citrommal

A citromos sült szardella a spanyol Földközi-tenger partvidék andalúziai részének egyik kedvenc tapasa. A citromlében pácolás különbözteti meg a klasszikus sült szardellától.

Papas asadas con mojo - sült burgonya pikáns...

Ebben a receptben a kis újburgonyát csak sóval és olívaolajjal kell sütni. Önmagában tapas-ként vagy hús illetve hal mellé köretként is tálalható. A legfinomabb azonban a pikáns mojo verde és a...

Gambas con fino y jamón - garnélarák sherryvel és...

Ebben a tapas receptben a garnélarákot rövid ideig főzik egy száraz sherryből, fokhagymából és jamónból álló aromás mártásban. Ezt a receptet kötelező fehér kenyérrel tálalni, hogy a finom levet...

Almejas con fino y jamón - kagyló sherryvel és jamónnal

Egy népszerű tapas recept az andalúziai Cadiz régióból. A jamón és a kagyló szokatlannak tűnő kombinációjában a közvetítő szerepet a nagyon erős aromájú száraz sherry játssza.

Gambas fritas - sült garnélarák tésztában

A gambas fritas, azaz a sült garnélarákot lisztből, tojásból és petrezselyemből készült tésztába mártják, és vastag olívaolajban sütik ki. Ha valakit a tenger gyümölcsei iránti rajongásra szeretne...

Gambas a la plancha - garnélarák serpenyőben

A gambas a la plancha (serpenyőben sült garnélarák) a spanyol konyha alapvető tapasa. Az a la plancha technika lényege, hogy a garnélarákot durva sórétegen szárazon sütik. Egy egyszerű recept,...

Mojo verde - zöld pikáns salsa

A Mojo verde egy friss zöld pikáns salsa. Különösen alkalmas sült halakhoz és sült zöldségekhez. Nagyon népszerű a Kanári-szigeteken.

Mojo picón - vörös pikáns salsa

Klasszikus pikáns kanári-szigeteki mártogatós, amely csípős paprikából és köményből készül, sült és grillezett húsokhoz, halakhoz és sült zöldségekhez tálalva.

Papas arrugadas - ráncos burgonya

A papas arrugadas látványos tapas, amelyet mindenki szívesen fogyaszt. A sóval bevont burgonyát mojo verde korianderből és mojo picón csípős paprikából készült pikáns mártásba mártják.

Calamares fritos - rántott tintahal

Az egyik legnépszerűbb tapas-recept tengeri herkentyűkből Spanyolországban. A recept tartalmazza a tintahal tisztítására vonatkozó utasításokat és a panírozás két változatát.

Calamares con papas asadas - tintahal sült burgonyával

Egyszerű spanyol recept tintahal sült burgonyával. Tanácsokat adunk, hogyan tisztítsa meg a tintahalat, és mire kell figyelni a receptben.

Gambas pil pil - garnélarák pil pil

A gambas pil pil a spanyol dél esszenciája. A fokhagymával és chilivel ízesített olajban rövid ideig konfitált garnélarák egyszerű receptje az egyik legfinomabb garnélarák recept.
  • 1
  • 2
On Top
Cart
Close
Back
Account
Close
Menu
Close