
Mi az a sült paprika?
A sült paprika a spanyol konyha talán legnépszerűbb zöldségkészítménye. A zöldségárusok gyakran rendelkeznek egy kis sütővel a paprika sütéséhez, és a friss termékek mellett illatos sült pirospaprikát is árulnak.
Mivel tálalják a sült paprikát?
A sült paprika felhasználási lehetőségei gyakorlatilag korlátlanok. Leggyakrabban olajjal és ecettel összekeverve salátaként fogyasztják, amely akár előételként, akár sült húsok, rántott vagy sült halak mellé köretként kerül az asztalra.
Milyen receptváltozatok vannak?
Az alapot a sült paprika adja, héj nélkül. Olajjal, normál borecettel vagy Sherry-borból készült Jerez-ecettel keverik össze, néha apróra vágott petrezselymet és reszelt fokhagymát adnak hozzá.
Mire kell vigyázni?
Az elkészítés nagyon egyszerű. Csak arra vigyázzon, hogy a tepsi ne legyen túlzsúfolt, mert a paprikák a saját levükben kezdenek főni.
Recept: Pimientos asados - sült paprika
Összetevők:
- 1 kg érett piros paprika - kápia
- extra szűz olívaolaj
- só
- zsenge petrezselyemzöld
- fokhagyma
Elkészítés:
- Melegítse elő a sütőt 220 fokra.
- Mossa meg és szárítsa meg a paprikákat. Helyezze őket egy tepsibe, locsolja meg olívaolajjal, sózza meg, és hempergesse meg a paprikákat, hogy minden oldalukat bevonja.
- Süsse 50 percig, 30 perc után megfordíthatja a paprikákat.
- Vegye ki a paprikát a tepsiből, és hagyja 5 percig párolódni egy fedeles edényben vagy tálban. Hámozza meg őket, és tisztítsa meg a magoktól.
- Keverjen össze 50 ml olívaolajjal, 1 evőkanál ecettel, 2 evőkanál apróra vágott petrezselyemmel és esetleg egy fél gerezd zúzott fokhagymával.
- Tálalhatja hús vagy hal mellé köretként, külön salátaként vagy kenyérre kenve.
Írjon megjegyzést
Tetszik ez a recept? Vagy szeretne valamit javítani rajta? Örülünk értékelésének és észrevételeinek!