Tapas: Pimientos asados - sült paprika - Jamon.hu

Mi az a sült paprika?

A sült paprika a spanyol konyha talán legnépszerűbb zöldségkészítménye. A zöldségárusok gyakran rendelkeznek egy kis sütővel a paprika sütéséhez, és a friss termékek mellett illatos sült pirospaprikát is árulnak. 

Mivel tálalják a sült paprikát?

A sült paprika felhasználási lehetőségei gyakorlatilag korlátlanok. Leggyakrabban olajjal és ecettel összekeverve salátaként fogyasztják, amely akár előételként, akár sült húsok, rántott vagy sült halak mellé köretként kerül az asztalra. 

Milyen receptváltozatok vannak?

Az alapot a sült paprika adja, héj nélkül. Olajjal, normál borecettel vagy Sherry-borból készült Jerez-ecettel keverik össze, néha apróra vágott petrezselymet és reszelt fokhagymát adnak hozzá.

Mire kell vigyázni?

Az elkészítés nagyon egyszerű. Csak arra vigyázzon, hogy a tepsi ne legyen túlzsúfolt, mert a paprikák a saját levükben kezdenek főni.

pimientos asados

vasárnap, 12. január 2025
Megerősíthetem, ez egy finomság!
Lásd az eredetitLásd a fordítást
vasárnap, 8. december 2024
... kitűnő dolog... hihetetlenül finom, finom... Soha nem hittem volna, hogy a sült paprika ilyen nagyszerű ízű... luxus
Lásd az eredetitLásd a fordítást

Tetszik ez a recept? Vagy szeretne valamit javítani rajta? Örülünk értékelésének és észrevételeinek!

On Top
Cart
Close
Back
Account
Close
Menu
Close