
Mi a sardinas con jamón y pimiento?
A Sardinas con jamón y pimiento apróra vágott jamónnal és sült vagy savanyított paprikával töltött szardínia, amelyet lisztbe és felvert tojásba mártva, olívaolajban ropogósra sütnek. Ez a hagyományos sült szardíniák kissé bonyolultabb és kifinomultabb változata.
Milyen szardíniát, milyen jamónt és milyen paprikát használjunk?
A szardíniának ideális esetben frissnek kell lennie. Ne legyenek a legkisebbek, hogy ne kelljen hangyacsipesszel tölteni őket. A jamón esetében bármilyen maradékot felhasználhat, amit nagyon apróra vágott. Használhat savanyított vagy frissen sült paprikát is.
Mire kell vigyázni?
Fontos, hogy a szardíniát jól megtisztítsa és kinyissa. Ez egy kicsit nehezebb, mint a szardellánál, mert a gerincvelő jobban be van ágyazódva a húsba. Ezért fontos, hogy a szardíniát először úgy nyissa fel, hogy a filéi kicsit több mint 180 fokban legyenek egymástól (fordítsa meg őket). Ekkor maga a gerinc egy kicsit meglazul, és könnyebb lesz eltávolítani. Igyekezzünk a dupla filéket a lehető legegyenletesebbé tenni, ugyanakkor ne aggódjon, ha nem egészen tökéletesek.
Ne töltse túl a szardíniákat töltelékkel, különben ki fog potyogni, amikor beforgatja őket. Csak annyit tegyen bele, hogy a szardíniák teljesen záródjanak.
Az olaj legyen felmelegítve és eéőkészítve, mielőtt elkezdi a sütést. A szardíniák ne álljanak sokáig beforgatva.
Milyen receptváltozatok vannak?
A tojásba fokhagymát és petrezselymet is vághat. A szardínia helyett használhat nagyobb szardellákat is.
Recept: Sardinas rebozadas con jamón y pimiento - szardínia jamónnal és paprikával töltve
Összetevők:
Kép: Az egyetlen kissé egzotikus hozzávaló maga a szardínia - de még ez is könnyen beszerezhető.
- 6 szardínia
- Finomliszt egy mély tálban
- 1 felvert tojás
- 1 evőkanál apróra vágott jamón
- 1 evőkanál apróra vágott sült vagy savanyított paprika (recept a sült paprikához)
- Olívaolaj
- Só
Elkészítés:
- Tisztítsa meg a szardíniát. Használhatja a szardellák tisztítására vonatkozó utasításokat. Az egyetlen különbség az, hogy a szardíniánál a gerinc erősebben tapad a húshoz, és a gerinc és a csontok eltávolításához jobban ki kell nyitni a halat. Az eredmény egy összeillesztett dupla filé lesz, amelyet megtöltünk a keverékkel.
- Minden szardíniára tegyen egy teáskanálnyi apróra vágott jamón és sült vagy savanyított paprika keverékéből (nyugodtan használhatja a mindenhol kapható klasszikus savanyított paprikát). Zárja le a filét, és formázza meg, hogy legalább egy csipetnyi alakot kapjon. A szardíniának nem kell teljesen zártnak lennie, a töltelék kikukucskálhat belőle. Ha forgatás közben kiesik egy darab, az sem baj.
Kép.: A szardíniákat elég jól meg lehet tölteni - panírozás és sütés közben bezáródnak - Egy kis serpenyőben közepes lángon melegítsen fel kb. 0,5 cm magas olajréteget. Az olaj akkor jó, ha beleteszünk egy darab kenyeret, és az sisteregni kezd.
- Forgassa be a töltött szardíniákat mindkét oldalról lisztbe, majd a felvert tojásba.
Kép: A lisztbe és tojásba forgatott szardíniát azonnal ki kell sütni. - Süsse meg az egyik oldalát (1-2 perc), sózza meg, süsse meg a másik oldalát, sózza meg.
Kép: A sütés csak egy pillanatig tart. Ne süsse kettőnél több adagonként. Sózza meg a serpenyőben. - Hagyja egy ideig papírtörlőn lecsöpögni.
Kép: Fogyasztásra váró szardíniák. - A tapas menü részeként önmagában, citrommal vagy aliolival tálalható.
Írjon megjegyzést
Tetszik ez a recept? Vagy szeretne valamit javítani rajta? Örülünk értékelésének és észrevételeinek!