Tapas: Sardinas rebozadas con jamón y pimiento - szardínia jamónnal és paprikával töltve - Jamon.hu

Mi a sardinas con jamón y pimiento?

A Sardinas con jamón y pimiento apróra vágott jamónnal és sült vagy savanyított paprikával töltött szardínia, amelyet lisztbe és felvert tojásba mártva, olívaolajban ropogósra sütnek. Ez a hagyományos sült szardíniák kissé bonyolultabb és kifinomultabb változata. 

Milyen szardíniát, milyen jamónt és milyen paprikát használjunk?

A szardíniának ideális esetben frissnek kell lennie. Ne legyenek a legkisebbek, hogy ne kelljen hangyacsipesszel tölteni őket. A jamón esetében bármilyen maradékot felhasználhat, amit nagyon apróra vágott. Használhat savanyított vagy frissen sült paprikát is.  

Mire kell vigyázni?

Fontos, hogy a szardíniát jól megtisztítsa és kinyissa. Ez egy kicsit nehezebb, mint a szardellánál, mert a gerincvelő jobban be van ágyazódva a húsba. Ezért fontos, hogy a szardíniát először úgy nyissa fel, hogy a filéi kicsit több mint 180 fokban legyenek egymástól (fordítsa meg őket). Ekkor maga a gerinc egy kicsit meglazul, és könnyebb lesz eltávolítani. Igyekezzünk a dupla filéket a lehető legegyenletesebbé tenni, ugyanakkor ne aggódjon, ha nem egészen tökéletesek.

Ne töltse túl a szardíniákat töltelékkel, különben ki fog potyogni, amikor beforgatja őket. Csak annyit tegyen bele, hogy a szardíniák teljesen záródjanak.

Az olaj legyen felmelegítve és eéőkészítve, mielőtt elkezdi a sütést. A szardíniák ne álljanak sokáig beforgatva.

Milyen receptváltozatok vannak?

A tojásba fokhagymát és petrezselymet is vághat. A szardínia helyett használhat nagyobb szardellákat is.

Tetszik ez a recept? Vagy szeretne valamit javítani rajta? Örülünk értékelésének és észrevételeinek!

On Top
Cart
Close
Back
Account
Close
Menu
Close