Tapas: Boquerones al limón - sült szardella citrommal - Jamon.hu

Mi a boquerones al limón?

A Boquerónes al limón, vagyis a citromban pácolt sült szardella különösen a spanyol partvidék malagaszkai részén népszerű tapas. A pácolás során a citrom friss savasságot kölcsönöz a szardellák húsának, és finoman megbontja a textúrát is. A tiszta olajban sült filék ezután sokkal érdekesebb ízűek, mint a közönséges sült szardellák. A pácolás miatt a "boquerones al limón"-t mindig nyitott filéként, fej és gerinc nélkül tálalják.

Milyen szardellát érdemes vásárolni?

Ideális esetben a lehető legfrissebbet. A méret nem számít túl sokat, de a nagyobb halakat természetesen kevesebb munkával lehet megtisztítani. Vigyázzunk, néha bármilyen apró, többnyire fagyasztott halat árulnak szardella néven. Ellenőrizze, hogy valóban szardelláról van-e szó, és nem valamilyen édesvízi grundról. Ami a fagyasztott szardellát illeti, nincs tapasztalatunk vele, de más szakácsok tanácsai szerint megfelelő lassú felolvasztás után jól működhet ebben a receptben.

Mit szokás inni a sült szardellához?

Cervecita bien fresquita, ahogy a spanyolok mondják. Kétségtelen, hogy a jéghideg sör egy miniatűr 2dcl-es pohárban az egyetlen megengedett ital a sült szardellához. Ez az étel a forró nyári éjszakákhoz tartozik a tengerparton.

Milyen receptváltozatok vannak?

A pácból elhagyhatja a fokhagymát és a petrezselymet. Sütéskor a fokhagymagerezd ismét elhagyható. A citromlében való pácolás olyan alapvető lépés, amelyet egyetlen boquerones al limón recept sem nélkülözhet. A beforgatáshoz használhatunk réteslisztet vagy gluténmentes változatot. 

kedd, 20. szeptember 2022
Szuper tisztítási útmutató, nyilván valaki sokat fektetett bele.
Lásd az eredetitLásd a fordítást

Tetszik ez a recept? Vagy szeretne valamit javítani rajta? Örülünk értékelésének és észrevételeinek!

On Top
Cart
Close
Back
Account
Close
Menu
Close