Tapas: Almejas con fino y jamón - kagyló sherryvel és jamónnal - Jamon.hu

Mi az almejas con fino y jamón?

Ízletes tapas Andalúzia nyugati részéből. A kagylót paprikából, száraz sherryből és jamónból készült aromás mártásban főzik. 

Mivel helyettesíthető a fino?

A Fino helyettesíthető bármely más száraz sherryvel - Manzanilloa, Palo cortado stb. Ha nincs száraz sherryje, édes sherry helyett használjon száraz fehérbort. Az eredmény más, de szintén kielégítő.

Mi a legjobb módja a kagylók tisztításának?

Először távolítsa el a nyitott és törött kagylókat, ezeket ki lehet dobni. Ezután az épeket 25 percre merítse hideg vízbe, hogy a felesleges homok kiürüljön. Ezután öblítse le őket ismét hideg vízzel.

Mire kell vigyázni?

A recept nagyon egyszerű. A lisztet és a paprikát jól keverje össze, hogy ne legyen csomós, és a paprika ne égjen meg. Másrészt viszont a legjobb, ha a paprikát jól összekeverjük az olajjal, hogy a színét kiadja. Sózás előtt kóstolja meg az ételt, mindenképpen kell hozzá némi só, de kevesebb, mint amennyit várna, hiszen a jamón és a kagyló is sós.

Škeble se suchým víne a jamónem

Tetszik ez a recept? Vagy szeretne valamit javítani rajta? Örülünk értékelésének és észrevételeinek!

On Top
Cart
Close
Back
Account
Close
Menu
Close