
Mi az almejas con fino y jamón?
Ízletes tapas Andalúzia nyugati részéből. A kagylót paprikából, száraz sherryből és jamónból készült aromás mártásban főzik.
Mivel helyettesíthető a fino?
A Fino helyettesíthető bármely más száraz sherryvel - Manzanilloa, Palo cortado stb. Ha nincs száraz sherryje, édes sherry helyett használjon száraz fehérbort. Az eredmény más, de szintén kielégítő.
Mi a legjobb módja a kagylók tisztításának?
Először távolítsa el a nyitott és törött kagylókat, ezeket ki lehet dobni. Ezután az épeket 25 percre merítse hideg vízbe, hogy a felesleges homok kiürüljön. Ezután öblítse le őket ismét hideg vízzel.
Mire kell vigyázni?
A recept nagyon egyszerű. A lisztet és a paprikát jól keverje össze, hogy ne legyen csomós, és a paprika ne égjen meg. Másrészt viszont a legjobb, ha a paprikát jól összekeverjük az olajjal, hogy a színét kiadja. Sózás előtt kóstolja meg az ételt, mindenképpen kell hozzá némi só, de kevesebb, mint amennyit várna, hiszen a jamón és a kagyló is sós.
Recept: Almejas con fino y jamón - kagyló sherryvel és jamónnal
Összetevők:
Kép: Almejas al fino y jamón - az összes hozzávaló ma már széles körben elérhető.
- 500 g kagyló
- 80 ml olívaolaj
- 1/4 finomra vágott hagyma
- 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
- 1 teáskanál finomliszt
- 40 g jamón, szeletelve, majd 1 cm-es négyzetekre vágva
- 100 ml száraz sherry - fino vagy manzanilla (alternatívaként száraz fehérbor)
- 1 teáskanál őrölt paprika
- 2 evőkanál apróra vágott zsenge petrezselyemzöld
- só
Elkészítés:
- Hagyja a kagylókat 25 percig a hideg vízben, ezalatt a kagylók ki fogják engedni a homokot a belsejükből. Ezután öblítse le a kagylókat folyó víz alatt.
- Öntsön olajat egy kisebb serpenyőbe, közepes lángon melegítse fel. Adja hozzá a jamónt, a fokhagymát és a hagymát. Addig pirítsa, amíg a hagyma és a fokhagyma aranybarna nem lesz.
- Adja hozzá a paprikát és a lisztet, és állandóan kevergetve főzze 2 percig.
- Adja hozzá a sherryt és a megtisztított kagylót. Növelje a lángot, és keverje össze az egészet. Fedje le, és főzze kb. 2 percig, amíg az összes kagyló ki nem nyílik. Kóstolja meg, és ízesítse sóval - vegye figyelembe, hogy a jamón és a kagyló már önmagában is sós.
- Szórja meg petrezselyemmel, és keverje jól össze. Kész.
Kép: A petrezselyem, vagy perejil, kevés spanyol tenger gyümölcsei receptből hiányzik.
Írjon megjegyzést
Tetszik ez a recept? Vagy szeretne valamit javítani rajta? Örülünk értékelésének és észrevételeinek!