Tapas: Gambas fritas - sült garnélarák tésztában - Jamon.hu

Mi a gambas fritas?

A gambas fritas, azaz a sült garnélarák népszerű spanyol tapas. Általában vagy önálló tapasként, vagy egy nagyobb fritura mixta (különböző sült tenger gyümölcseinek keveréke) részeként szolgálják fel. 

Milyen garnélarákot válasszunk?

Ehhez a recepthez csak nyers, elég nagy garnélarák alkalmas. Használhatunk hámozott garnélarákot is, bár a hagyományos tálalásnál a farok természetes tartóként megmarad. Lehetőség van félig hámozott fagyasztott garnélarákok vásárlására is. A garnélarákot sütés előtt ki kell olvasztani.

Hogyan kell kiolvasztani a fagyasztott garnélarákot?

Tegye a fagyasztott garnélarákot egy erős műanyag zacskóba, és merítse hideg vízbe. Körülbelül 15 perc alatt felolvadnak. A garnélák annyiban szerencsések, hogy az állagukat nem zavarja meg túlságosan, még a gyors kiolvasztás sem, ami egyébként soha nem ajánlott.

Mire kell vigyázni?

A tészta ne legyen túl híg. Jobb, ha sűrűbb, mint az ellenkezője. A garnélarákok gyakran tovább hígítják a tésztát. Nagyon rövid ideig süsse.

Milyen receptváltozatok vannak?

A kis garnélarákot gyakran egészben sütik. A receptek ezután a bevonat módját és összetételét tekintve változnak. A legegyszerűbb, ha lisztbe, majd tojásba és lisztbe, enyhén erjesztett tésztába (esetünkben) mártják őket, amelyhez néha reszelt fokhagymát, sáfrányt és - különösen a szín kedvéért - zsenge petrezselymet adnak.

Tetszik ez a recept? Vagy szeretne valamit javítani rajta? Örülünk értékelésének és észrevételeinek!

On Top
Cart
Close
Back
Account
Close
Menu
Close