Szett jamón serrano gran reserva 15 hónapos

Jamón serrano gran reserva 15 hónapos sertéscomb szett (az Ön által választott súly), speciális állvány és kés a jamón szeleteléséhez. Egyedüli cég vagyunk a piacon, amely kizárólag vegyi tartósítószerek és színezékek nélküli jamónt kínál. 

76 490 Ft
(bruttó)

KÉSZLETEN. AZONNAL KÜLDHETŐ.
Szállítási idő: 2-3 munkanap.
Feladás legkésőbb a következő munkanapon.

Mennyiség:

Válasszon termékeket az alábbi szakaszok közül

A 15 hónapig érlelt Jamón serrano gran reserva a Rodriguez család érlelési folyamatának eredménye, amely generációk óta szigorúan őrzött családi titok. Ez a jamón egy nőstény fehér sertés combjából származik, húsa sima állagú, és az alacsonyabb sótartalomnak köszönhetően enyhén édes ízű. Színe a sötét rózsaszínűtől a rubintosig terjed, míg a zsír hófehér, és nagyon jellegzetes "a curado" aromával rendelkezik. A hús állaga homogénnek mondható, de nem pépes. Ez a Sierra Nevada hegység lábától származó sonka 100%-ban természetes termék, amely lehetővé teszi, hogy Andalúzia legjavát kóstoljuk meg.  

Mint minden termékünk, ez is teljesen természetes, friss levegőn érlelt termék, vegyi adalékanyagok használata nélkül. A természetes szárításnak köszönhetően természetes secaderben érlelődik, légkondicionált kamrákban történő gyorsítás nélkül. Csak húst, sót és időt tartalmaz.

Jamón típusa

Zadní noha - jamón serrano

A jamón serrano fehér sertésből készült szárított sonka. A serrano tehát ugyanabba a kategóriába tartozik, mint a híres olasz prosciutto crudo (pl. a pármai sonka) vagy a francia jambon de Bayonne. Ebben az esetben a jamón serrano a legmagasabb minőségi osztályba sorolt, "gran reserva" néven ismert. A gran reserva minősítéshez a jamónnak legalább 15 hónapos természetes érlelési folyamaton kell átesnie. Ez a hosszú szárítási folyamat fokozza az íz intenzitását, amelyet "a curado" néven ismerünk. Az elülső lábhoz (paleta serrana) képest a hátsó láb nagyobb arányban tartalmaz húst, és kisebb arányban csontot, bőrt és zsírt, és a csont kisebb aránya miatt könnyebben vágható. A jamónt egészben szállítjuk.

TÍPUS Serrano
FORMA Egész láb (comb) csonttal
ÉRÉS IDEJE 15 hónap
TÁPLÁLÉK Minőségi növényi táplálék
GYÁRTÓ Granadul
TÁROLÁS Száraz és hűvös helyen
CSOMAGOLÁS  A sonkát vákuumcsomagolják fóliába, majd textilzsákba (ún. fundy) helyezik, és egy papírdobozban szállítják, amelyet a szállító cég címkéjével látnak el. 

Sertéshús, tengeri só.

  • Nitrit- és nitrátmentes (E250 és E252 nélkül)
  • Gluténmentes
  • Laktózmentes
  • Csökkentett sótartalmú*

* Más szárított hústermékekkel összehasonlítva.

Energia 1190 kJ (284 kcal)
Zsírok 12,7 g
- ebből telített zsírsavak 4,2 g
Szénhidrátok <0,1 g
- ebből cukrok <0,1 g
Fehérjék 42,5 g
1,65 g

A jamónt a könnyű kezelhetőség és a logisztika érdekében vákuumcsomagolják (nem áll fenn a külső csomagolás zsírosodásának veszélye), valamint az íz és a minőség megőrzése érdekében. Ha a vákuum 100%-os, azaz tökéletesen préselt, a sonka ebben az állapotban eltartható a szavatossági idő végéig. Ha a vákuum megszakad, a sonkát ki kell venni a csomagolásból. Ezért rendszeresen ellenőrizni kell a vákuum állapotát; időnként egy apró repedés hosszú idő után elkezdheti beszívni a levegőt. Ez aztán érési penész kialakulását eredményezi a jamónon. Fogyasztás előtt javasoljuk, hogy a sonkát körülbelül 24 órával korábban vegyük ki a csomagolásból, amikor a környezeti körülmények között a bőrnek van ideje újra megkeményedni és erős aromát kifejleszteni.  További fontos információkért kérjük, tekintse meg gyakran ismételt kérdéseinket.

Megrendelésével együtt részletes szeletelési útmutatót kap papíralapon. Itt találja a szárított sonka szeletelésének részletes útmutatóját elektronikus formában.

KÉSZLETEN. AZONNAL KÜLDHETŐ.
Szállítási idő: 2-3 munkanap.
Feladás legkésőbb a következő munkanapon.

On Top
Cart
Close
Back
Account
Close
Menu
Close