Jamón ibérico cebo
Fekete ibériai sertés hátsó combja, a megrendelés szerinti súlyú és legalább 24 hónapos érlelésű. Összetevők: sertéshús, só. Egyedüli vállalat vagyunk a piacon, amely kizárólag vegyi tartósítószerek és színezékek nélküli jamónt kínál.
        
                  	KÉSZLETEN. AZONNAL KÜLDHETŐ.
Szállítási idő: 2-3 munkanap. 
Feladás legkésőbb a következő munkanapon.
                      
RÉSZLETES TERMÉKLEÍRÁS
A Jamón ibérico selección Simón Martín egy hagyományos salamancai termelőtől Simón Martíntól, amely több mint 100 éves hagyományokkal rendelkezik. A jamón ibériai sertésekből származik, amelyeket Salamanca híres jamónvidékén, Guijuelo falu környékén, hagyományos módon nevelnek. A jamón ibérico cebo magasabb minőségű termék, mint a jamón serrano, a zsír nagyobb mértékben épül be a sovány sonkaszövetbe, sötétebb a hús színe, lédúsabb a textúrája és intenzívebb és tartósabb az íze. Ezenkívül a zsír nagyobb arányban tartalmaz telítetlen zsírsavakat, mint a jamón serrano, ezért olvadáspontja alacsonyabb, mint a fehér sertésből származó jamón serranóé. A vastagabb zsírréteg miatt a jamón két éven át tartó, lassú természetes szárítást igényel a szabadban.
A Jamón ibérico cebo Simón Martín egy hagyományos módon, vegyi adalékanyagok nélkül előállított, tisztességes szárított sonka, amelyet Spanyolország egyik legjobb ibériai sonkagyártója állít elő. Ez a lehető legjobb belépő a jamón ibérico lenyűgöző világába.
Ez a jamón, mint minden termékünk, teljesen természetes, friss levegőn érlelt termék, vegyi adalékanyagok használata nélkül. A természetes szárításnak köszönhetően természetes secaderben, légkondicionált kamrákban történő gyorsítás nélkül érlelődik. Csak húst, sót és időt tartalmaz.

A Jamón ibérico a fekete ibériai sertésből származik, ami világszerte egyedülálló, és a Jamón ibérico más szárított sonkákkal összehasonlíthatatlan, egyedi termékké teszi. A jamón serranóval (de például a prosciutta di Parma vagy a San Daniele sonkával is) ellentétben a jamón ibérico íze intenzívebb és tartósabb, magasabb az egészséges, telítetlen zsírok aránya, és az izomközi zsírnak köszönhetően utánozhatatlan textúrájú.
Az ibériai sonkák hivatalos osztályozásában ez a jamón fehér címkével rendelkezik, és így a jamón ibérico kategória alapszintjét képviseli (a magasabb fokozatok zöld, piros és fekete címkével vannak ellátva). A sertés lehet 50%-os, 75%-os vagy 100%-os ibériai sertés. Itt többet megtudhat az ibériai jamónok felosztásáról.
A jamón ibérico cebo esetében az állatokat kizárólag hagyományos takarmányokkal, főként gabonafélékkel és hüvelyesekkel etetik, és nincsenek szabadtartásban.
| TÍPUS | Ibérico | 
| FORMA | Egész láb (comb) csonttal | 
| ÉRÉS IDEJE | 24 hónap | 
| TÁPLÁLÉK | Minőségi növényi takarmány és gabona | 
| GYÁRTÓ | Simón Martín | 
| TÁROLÁS | Száraz és hűvös helyen | 
| CSOMAGOLÁS | A sonkát vákuumcsomagolják fóliába, majd egy textilzsákba (ún. fundy) helyezik, és egy papírdobozban szállítják, amelyet a szállító cég címkéjével látnak el. | 
Sertéshús, tengeri só.
- Nitrit- és nitrátmentes (E250 és E252 nélkül)
 - Gluténmentes
 - Laktózmentes
 - Csökkentett sótartalmú*
 
* Más szárított húskészítményekkel összehasonlítva.
| Energia | 1760 kJ (423 kcal) | 
| Zsírok | 31 g | 
| - ebből telített zsírsavak | 12 g | 
| Szénhidrátok | 0,9 g | 
| - ebből cukrok | 0,7 g | 
| Fehérjék | 35 g | 
| Só | 3,8 g | 
A jamónt a könnyű kezelhetőség és a logisztika érdekében vákuumcsomagolják (nem áll fenn a külső csomagolás zsírosodásának veszélye), valamint az íz és a minőség megőrzése érdekében. Ha a vákuum 100%-os, azaz tökéletesen préselt, a sonka ebben az állapotban eltartható a szavatossági idő végéig. Ha a vákuum megszakad, a sonkát ki kell venni a csomagolásból. Ezért rendszeresen ellenőrizni kell a vákuum állapotát; időnként egy apró repedés hosszú idő után elkezdheti beszívni a levegőt. Ez aztán érési penész kialakulását eredményezi a jamónon. Fogyasztás előtt javasoljuk, hogy a sonkát körülbelül 24 órával korábban vegye ki a csomagolásból, amikor a környezeti körülmények között a bőrnek van ideje újra megkeményedni és erős aromát fejleszteni. További fontos információkért kérjük, tekintse meg gyakran ismételt kérdéseinket.
Megrendelésével együtt részletes szeletelési útmutatót kap papíralapon. Itt találja a jamón szeletelésének részletes útmutatóját elektronikus formában.
        
                  	KÉSZLETEN. AZONNAL KÜLDHETŐ.
Szállítási idő: 2-3 munkanap. 
Feladás legkésőbb a következő munkanapon.