Jamón 100% ibérico bellota (pata negra)

Egyedülálló 8 kg-os jamón bellota 100% ibériai fajtából származó, legalább 36 hónapig érlelt fekete ibériai sertésből (100% fajta), amely a montanera alatt kizárólag makkal táplálkozik szabadtartásban. Az úgynevezett "pata negra". Összetevők: sertéshús, só. Egyedüli vállalat vagyunk a piacon, amely kizárólag vegyi tartósítószerek és színezőanyagok nélküli jamónt kínál. 

Fekete címke. Itt többet megtudhat a jamón ibérico felosztásáról.

353 790 Ft
(bruttó)

KÉSZLETEN. AZONNAL KÜLDHETŐ.
Szállítási idő: 2-3 munkanap.
Feladás legkésőbb a következő munkanapon.

Tömeg :
Mennyiség:

A 100% ibérico bellota jamón (pata negra) a Simón Martín büszkesége, amely egy több mint 100 éves hagyományokkal rendelkező családi vállalkozás. A jamón ibériai sertésekből származik, amelyek a híres Salamaca jamón régió Guijuelo falujának dehesa (tölgyerdő) dűlőjéből származnak. A montanera időszakában (novembertől februárig) ezek a sertések szabadon kóborolnak a hatalmas erdős területen, ahol főként makkokkal táplálkoznak. Az állandó mozgás és a makktáp kombinációja adja e sertések húsának jellegzetes dióízét. A jamón szaftosságát az biztosítja, hogy a hófehér zsír közvetlenül a húsba szivárog, ami az ibériai sertésfajtára jellemző márványosságot eredményez. Ezenkívül a zsír főként telítetlen zsírsavakból áll, alacsony az olvadáspontja, és tulajdonságait tekintve jobban hasonlít az olívaolajhoz, mint a hagyományos sertészsírhoz. A Jamón élénk rubinvörös színű, alacsony sótartalommal és intenzív aromával rendelkezik. 

Többször nyert már aranyérmet a minőség és az ízek terén az IFFA-n - a legfontosabb frankfurti húsipari termékvásáron. Más nemzetközi díjak mellett különösen nagyra értékelik Spanyolországban, ahol rendszeresen a Dehesa Maladua vagy a Joselito sonkái mellett szerepel az ibériai sonkák értékelésében. 

Ez a jamón, mint minden termékünk, teljesen természetes, friss levegőn érlelt termék, vegyi adalékanyagok használata nélkül. A természetes szárítási folyamatnak köszönhetően természetes secaderben érlelődik, légkondicionált kamrákban történő gyorsítás nélkül. Csak húst, sót és időt tartalmaz.

Jamón típusa

kýta iberského prasete

A Jamón ibérico a fekete ibériai sertésből származik, ami világszerte egyedülálló, és a Jamón ibérico más szárított sonkákkal összehasonlíthatatlan, egyedi termékké teszi. A jamón serranóval (de például a prosciutta di Parma vagy a San Daniele sonkával is) ellentétben a jamón ibérico íze intenzívebb és tartósabb, magasabb az egészséges, telítetlen zsírok aránya, és az izomközi zsírnak köszönhetően utánozhatatlan textúrájú.

Az ibériai sonkák hivatalos osztályozásában ez a jamón fekete címkét visel (a többi fokozat fehér, zöld és piros címkét visel). A sertés lehet 50%, 75% vagy 100% ibériai. Itt többet megtudhat a jamón ibérico felosztásáról.

A Jamón ibérico de bellota (a bellota spanyolul makkot jelent) a legjobb minőségű és legdrágább szárított sonka nemcsak Spanyolországban, hanem az egész világon. Az exkluzív "de bellota" címke elnyeréséhez az ibériai sertést a szeptember és március közötti montanera időszakban kizárólag makkokkal és fűszernövényekkel kell etetni egy dehesa nevű tölgyligetben, szabadtartásban (egy liget akkor nevezhető dehesa-nak, ha hektáronként legalább 10 fával rendelkezik). A montanera megkezdése előtt az állat súlyának 92 és 115 kg között kell lennie, és a montanera végére legalább 46 kg-ot kell gyarapodnia a kizárólag makkból és gyógynövényekből álló táplálékból. 100% ibérico azt jelenti, hogy a jamón olyan sertésből származik, amelynek mindkét szülője 100%-ban ibériai sertés. Az új törvény értelmében ez a kategória az egyetlen, amelyre a termelők használhatják a népszerű pata negra (fekete láb) megnevezést.

A fekete sertés hátsó lába (comb), a jamón ibérico nagyobb arányban tartalmaz húst, kevesebb csontot, bőrt és zsírt, mint az elülső láb (paleta ibérico), és a csont kisebb aránya miatt könnyebben szeletelhető. A jamónt egészben szállítjuk.

TÍPUS Ibérico
FORMA Egész láb (comb) csonttal
ÉRÉS IDEJE 36 hónap
TÁPLÁLÉK Tölgyligetekben (Dehesa) szabadon gyűjtött makk és fűszernövények
GYÁRTÓ Simón Martín
TÁROLÁS Száraz és hűvös helyen
CSOMAGOLÁS  A sonkát vákuumcsomagolják fóliába, majd egy textilzsákba (ún. fundy) helyezik, és egy papírdobozban szállítják, amelyet a szállító cég címkéjével látnak el. 

Sertéshús, tengeri só.

  • Nitrit- és nitrátmentes (E250 és E252 nélkül)
  • Gluténmentes
  • Laktózmentes
  • Csökkentett sótartalmú*

* Más szárított hústermékekkel összehasonlítva.

Energia 1670 kJ (402 kcal)
Zsírok 29 g
- ebből telített zsírsavak  10 g
Szénhidrátok 0,7 g
- ebből cukrok 0,5 g
Fehérjék 34 g
5 g

A jamónt a könnyű kezelhetőség és a logisztika érdekében vákuumcsomagolják (nem áll fenn a külső csomagolás zsírosodásának veszélye), valamint az íz és a minőség megőrzése érdekében. Ha a vákuum 100%-os, azaz tökéletesen préselt, a sonka ebben az állapotban eltartható a szavatossági idő végéig. Ha a vákuum megszakad, a sonkát ki kell venni a csomagolásból. Ezért rendszeresen ellenőrizni kell a vákuum állapotát; időnként egy apró repedés hosszú idő után elkezdheti beszívni a levegőt. Ez aztán érési penész kialakulását eredményezi a jamónon. Fogyasztás előtt javasoljuk, hogy a sonkát körülbelül 24 órával korábban vegye ki a csomagolásból, amikor a környezeti körülmények között a bőrnek van ideje újra megkeményedni és erős aromát fejleszteni.  További fontos információkért kérjük, tekintse meg gyakran ismételt kérdéseinket.

Megrendelésével együtt részletes szeletelési útmutatót kap papíralapon. Itt találja a jamón szeletelésének részletes útmutatóját elektronikus formában.

KÉSZLETEN. AZONNAL KÜLDHETŐ.
Szállítási idő: 2-3 munkanap.
Feladás legkésőbb a következő munkanapon.

On Top
Cart
Close
Back
Account
Close
Menu
Close