Jamón ibérico cebo de campo

Hátsó láb (comb), rendelés szerinti súllyal és legalább 20-26 hónapos érési idővel, szabadon tartott fekete ibériai sertésből. Összetevők: sertéshús, só. Egyedüli vállalat vagyunk a piacon, amely kizárólag vegyi tartósítószerek és színezékek nélküli jamónt kínál. 

Zöld címke. Itt többet megtudhat a jamón ibérico felosztásáról.

181 250 Ft
(bruttó)

KÉSZLETEN. AZONNAL KÜLDHETŐ.
Szállítási idő: 2-3 munkanap.
Feladás legkésőbb a következő munkanapon.

Tömeg :
Mennyiség:

Jamón ibérico cebo de campo Simón Martín a több mint 100 éves hagyományokkal rendelkező Simón Martín családi vállalkozásból. A jamón a híres salamancai jamón régió Guijuelo falujából származó, részben tölgyligetekben, szabadon tartott ibériai sertésekből származik. A szabadtartás az, ami megkülönbözteti ezt a jamónt a jamón de cebótól, amely nem rendelkezik a de campo jelzővel. A sertések egész életükben aktívak, és részben azzal táplálkoznak, amit maguk találnak, részben pedig bio-takarmánnyal. A sertések mozgása a zsírt az izomszövetbe masszírozza, és a jamón így nyeri el a fehér zsírszálak jellegzetes szövevényét a sovány húsban. A zsír beszivárgása tehát sokkal intenzívebb, mint a közönséges jamón ibérico de cebo esetében, és a zsír, akárcsak a magasabb minőségű "bellota" zsírja, túlnyomórészt telítetlen zsírsavakból áll, alacsony olvadáspontú, és tulajdonságait tekintve inkább hasonlít az olívaolajhoz, mint a hagyományos sertészsírhoz. A jamón felvágáskor élénk rubinvörös színű, alacsony sótartalommal és intenzív aromával rendelkezik. 

A sertések életmódja és a zsírtartalom intenzitása miatt minőségben nagyon hasonlít az "ibérico de bellota"-hoz, bár feleannyiba kerül. Ezért valószínűleg ez a termék a legjobb minőség/ár arányú termék a kínálatunkban.

Mint minden termékünk, ez is teljesen természetes, friss levegőn érlelt termék, vegyi adalékanyagok használata nélkül. A természetes szárításnak köszönhetően természetes secaderben érlelődik, légkondicionált kamrákban történő gyorsítás nélkül. Csak húst, sót és időt tartalmaz.

Jamón típusa

kýta iberského prasete

A Jamón ibérico a fekete ibériai sertésből származik, ami világszerte egyedülálló, és a Jamón ibérico más szárított sonkákkal összehasonlíthatatlan, egyedi termékké teszi. A jamón serranóval (de például a prosciutta di Parma vagy a San Daniele sonkával is) ellentétben a jamón ibérico íze intenzívebb és tartósabb, magasabb az egészséges, telítetlen zsírok aránya, és az izomközi zsírnak köszönhetően utánozhatatlan textúrájú.

Az ibériai sonkák hivatalos osztályozásában ez a jamón zöld címkével van ellátva (a többi fokozat fehér, piros és fekete címkével van ellátva). A sertés lehet 50%-os, 75%-os vagy 100%-os ibériai sertés. Itt többet megtudhat az ibériai jamónok felosztásáról.

A jamón ibérico cebo de campo esetében az állatokat természetes növényekkel és biotakarmánnyal etetik. A sertéseket szabadon tartják.

A fekete sertés elülső lába, a "paleta ibérica" kisebb arányban tartalmaz húst, és nagyobb arányban csontot, zsírt és bőrt, mint a jamón ibérico hátsó lába. A csont nagyobb aránya miatt a szeletelés egy fokkal nehezebb, mint a hátsó láb esetében. A jamónt egészben szállítjuk.

TÍPUS Ibérico
FORMA Egész láb (lapocka) csonttal
ÉRÉS IDEJE 24 hónsp
TÁPLÁLÉK Tölgyligetekben (Dehesa) szabadon gyűjtött makk és fűszernövények
GYÁRTÓ Simón Martín
TÁROLÁS Száraz és hűvös helyen
CSOMAGOLÁS   A sonkát vákuumcsomagolják fóliába, majd egy textilzsákba (ún. fundy) helyezik, és egy papírdobozban szállítják, amelyet a szállító cég címkéjével látnak el. 

Sertéshús, tengeri só.

  • Nitrit- és nitrátmentes (E250 és E252 nélkül)
  • Gluténmentes
  • Laktózmentes
  • Csökkentett sótartalmú*

* Más szárított hústermékekkel összehasonlítva.

Energia 1760 kJ (423 kcal)
Zsírok 31 g
- ebből telített zsírsavak 12 g
Szénhidrátok 0,9 g
- ebből cukrok 0,7 g
Fehérjék 35 g
3,8 g

A jamónt a könnyű kezelhetőség és a logisztika érdekében vákuumcsomagolják (nem áll fenn a külső csomagolás zsírosodásának veszélye), valamint az íz és a minőség megőrzése érdekében. Ha a vákuum 100%-os, azaz tökéletesen préselt, a sonka ebben az állapotban eltartható a szavatossági idő végéig. Ha a vákuum megszakad, a sonkát ki kell venni a csomagolásból. Ezért rendszeresen ellenőrizni kell a vákuum állapotát; időnként egy apró repedés hosszú idő után elkezdheti beszívni a levegőt. Ez aztán érési penész kialakulását eredményezi a jamónon. Fogyasztás előtt javasoljuk, hogy a sonkát körülbelül 24 órával korábban vegye ki a csomagolásból, amikor a környezeti körülmények között a bőrnek van ideje újra megkeményedni és erős aromát fejleszteni.  További fontos információkért kérjük, tekintse meg gyakran ismételt kérdéseinket.

Megrendelésével együtt részletes szeletelési útmutatót kap papíralapon. Itt találja a jamón szeletelésének részletes útmutatóját elektronikus formában.

KÉSZLETEN. AZONNAL KÜLDHETŐ.
Szállítási idő: 2-3 munkanap.
Feladás legkésőbb a következő munkanapon.

On Top
Cart
Close
Back
Account
Close
Menu
Close