Jamón ibérico cebo de campo
Hátsó láb (comb), rendelés szerinti súllyal és legalább 20-26 hónapos érési idővel, szabadon tartott fekete ibériai sertésből. Összetevők: sertéshús, só. Egyedüli vállalat vagyunk a piacon, amely kizárólag vegyi tartósítószerek és színezékek nélküli jamónt kínál.
Zöld címke. Itt többet megtudhat a jamón ibérico felosztásáról.
KÉSZLETEN. AZONNAL KÜLDHETŐ.
Szállítási idő: 2-3 munkanap.
Feladás legkésőbb a következő munkanapon.
RÉSZLETES TERMÉKLEÍRÁS
Jamón ibérico cebo de campo Simón Martín a több mint 100 éves hagyományokkal rendelkező Simón Martín családi vállalkozásból. A jamón a híres salamancai jamón régió Guijuelo falujából származó, részben tölgyligetekben, szabadon tartott ibériai sertésekből származik. A szabadtartás az, ami megkülönbözteti ezt a jamónt a jamón de cebótól, amely nem rendelkezik a de campo jelzővel. A sertések egész életükben aktívak, és részben azzal táplálkoznak, amit maguk találnak, részben pedig bio-takarmánnyal. A sertések mozgása a zsírt az izomszövetbe masszírozza, és a jamón így nyeri el a fehér zsírszálak jellegzetes szövevényét a sovány húsban. A zsír beszivárgása tehát sokkal intenzívebb, mint a közönséges jamón ibérico de cebo esetében, és a zsír, akárcsak a magasabb minőségű "bellota" zsírja, túlnyomórészt telítetlen zsírsavakból áll, alacsony olvadáspontú, és tulajdonságait tekintve inkább hasonlít az olívaolajhoz, mint a hagyományos sertészsírhoz. A jamón felvágáskor élénk rubinvörös színű, alacsony sótartalommal és intenzív aromával rendelkezik.
A sertések életmódja és a zsírtartalom intenzitása miatt minőségben nagyon hasonlít az "ibérico de bellota"-hoz, bár feleannyiba kerül. Ezért valószínűleg ez a termék a legjobb minőség/ár arányú termék a kínálatunkban.
Mint minden termékünk, ez is teljesen természetes, friss levegőn érlelt termék, vegyi adalékanyagok használata nélkül. A természetes szárításnak köszönhetően természetes secaderben érlelődik, légkondicionált kamrákban történő gyorsítás nélkül. Csak húst, sót és időt tartalmaz.
Jamón típusa
A Jamón ibérico a fekete ibériai sertésből származik, ami világszerte egyedülálló, és a Jamón ibérico más szárított sonkákkal összehasonlíthatatlan, egyedi termékké teszi. A jamón serranóval (de például a prosciutta di Parma vagy a San Daniele sonkával is) ellentétben a jamón ibérico íze intenzívebb és tartósabb, magasabb az egészséges, telítetlen zsírok aránya, és az izomközi zsírnak köszönhetően utánozhatatlan textúrájú.
Az ibériai sonkák hivatalos osztályozásában ez a jamón zöld címkével van ellátva (a többi fokozat fehér, piros és fekete címkével van ellátva). A sertés lehet 50%-os, 75%-os vagy 100%-os ibériai sertés. Itt többet megtudhat az ibériai jamónok felosztásáról.
A jamón ibérico cebo de campo esetében az állatokat természetes növényekkel és biotakarmánnyal etetik. A sertéseket szabadon tartják.
A fekete sertés elülső lába, a "paleta ibérica" kisebb arányban tartalmaz húst, és nagyobb arányban csontot, zsírt és bőrt, mint a jamón ibérico hátsó lába. A csont nagyobb aránya miatt a szeletelés egy fokkal nehezebb, mint a hátsó láb esetében. A jamónt egészben szállítjuk.
TÍPUS | Ibérico |
FORMA | Egész láb (lapocka) csonttal |
ÉRÉS IDEJE | 24 hónsp |
TÁPLÁLÉK | Tölgyligetekben (Dehesa) szabadon gyűjtött makk és fűszernövények |
GYÁRTÓ | Simón Martín |
TÁROLÁS | Száraz és hűvös helyen |
CSOMAGOLÁS | A sonkát vákuumcsomagolják fóliába, majd egy textilzsákba (ún. fundy) helyezik, és egy papírdobozban szállítják, amelyet a szállító cég címkéjével látnak el. |
Sertéshús, tengeri só.
- Nitrit- és nitrátmentes (E250 és E252 nélkül)
- Gluténmentes
- Laktózmentes
- Csökkentett sótartalmú*
* Más szárított hústermékekkel összehasonlítva.
Energia | 1760 kJ (423 kcal) |
Zsírok | 31 g |
- ebből telített zsírsavak | 12 g |
Szénhidrátok | 0,9 g |
- ebből cukrok | 0,7 g |
Fehérjék | 35 g |
Só | 3,8 g |
A jamónt a könnyű kezelhetőség és a logisztika érdekében vákuumcsomagolják (nem áll fenn a külső csomagolás zsírosodásának veszélye), valamint az íz és a minőség megőrzése érdekében. Ha a vákuum 100%-os, azaz tökéletesen préselt, a sonka ebben az állapotban eltartható a szavatossági idő végéig. Ha a vákuum megszakad, a sonkát ki kell venni a csomagolásból. Ezért rendszeresen ellenőrizni kell a vákuum állapotát; időnként egy apró repedés hosszú idő után elkezdheti beszívni a levegőt. Ez aztán érési penész kialakulását eredményezi a jamónon. Fogyasztás előtt javasoljuk, hogy a sonkát körülbelül 24 órával korábban vegye ki a csomagolásból, amikor a környezeti körülmények között a bőrnek van ideje újra megkeményedni és erős aromát fejleszteni. További fontos információkért kérjük, tekintse meg gyakran ismételt kérdéseinket.
Megrendelésével együtt részletes szeletelési útmutatót kap papíralapon. Itt találja a jamón szeletelésének részletes útmutatóját elektronikus formában.
KÉSZLETEN. AZONNAL KÜLDHETŐ.
Szállítási idő: 2-3 munkanap.
Feladás legkésőbb a következő munkanapon.