Csont nélküli jamón serrano gran reserva 24 hónapos

24 hónapig érlelt fehér sertésből származó csont nélküli hátsó lábszár (comb). Összetevők: sertéshús, só. Egyedüli vállalat vagyunk a piacon, amely kizárólag vegyi tartósítószerek és színezékek nélküli jamónt kínál. 

18 190 Ft
(bruttó)

KÉSZLETEN. AZONNAL KÜLDHETŐ.
Szállítási idő: 2-3 munkanap.
Feladás legkésőbb a következő munkanapon.

Tömeg :
Mennyiség:

A 24 hónapos Jamón serrano gran reserva nőstény fehér sertés hátsó lábából készül. A kivételesen nagyméretű sonkák ideális alapanyagot jelentenek a rendkívül hosszú érlelési folyamathoz, amely egyébként csak a jamón ibérico esetében szokásos. A jamón serrano sajátos íze a kétéves érlelési idő alatt csodálatosan elmélyül, és rendkívül intenzív ízélményt eredményez. Ez a jamón széles körben elismert, mint a spanyol fehér disznóhúsok birodalmának királya, és a hagyományos spanyol gasztronómia abszolút csúcsát képviseli. 

Ez a jamón, mint minden termékünk, teljesen természetes, friss levegőn érlelt termék, vegyi adalékanyagok használata nélkül. A természetes szárításnak köszönhetően természetes secaderben érlelődik, légkondicionált kamrákban történő gyorsítás nélkül. Csak húst, sót és időt tartalmaz.

A frissen kicsontozott sonkák ideálisak a tárcsás szeletelőgépek számára. Késsel történő szeleteléshez javasoljuk, hogy vásároljon egy állványt csontozott sonkához.

Jamón típusa

Jamon serrano gran reserva - Jamon.hu

A Jamón serrano fehér sertésből készült szárított sonka. A serrano tehát ugyanabba a kategóriába tartozik, mint a híres olasz prosciutto crudo (pl. a pármai sonka) vagy a francia jambon de Bayonne. Ebben az esetben a jamón serrano a legmagasabb minőségi osztályba sorolt, "gran reserva" néven ismert. A gran reserva minősítéshez a jamónnak legalább 15 hónapos természetes érlelési folyamaton kell átesnie. Ez a hosszú szárítási folyamat fokozza az íz intenzitását, amelyet "a curado" néven ismerünk.

Minden kicsontozott darabunk mindig a combból (jamón) készül. Ennek két fő oka van. Először is, a csontozás sokkal egyszerűbb és gyorsabb. Másodszor, az így kapott termék nagyobb, kompaktabb és alacsonyabb a zsírtartalma, ezért sokkal jobban szeletelhető szeletelőgépekkel. A csontozás után a combból három darabot kapunk. Kettő viszonylag nagy, egy pedig kisebb, a sertés hátsó lábszárának anatómiai formája miatt. Beszállítóink megrendelésre egész sonkákat csontoznak ki. Így rendszeresen megkapjuk mindhárom változatot, és a teljes súlyportfóliót le tudjuk fedni. "Kicsontozottjaink" természetes formájúak, és semmilyen módon nem változtatjuk meg őket (préselés, több darab összekapcsolása stb.), ezért a lehető legjobb minőséget tartják meg. A húsba történő bármilyen mechanikai beavatkozás felesleges oxidációhoz és ízvesztéshez vezet. A tömörített tömbben vagy akár már fóliával vágott szárított sonka csupán az eredeti darab gasztronómiai tükörképe. 

TÍPUS Serrano
FORMA Csont nélkül darab
ÉRÉS IDEJE 24 hónap
TÁPLÁLÉK  Minőségi növényi táplálék
GYÁRTÓ Granadul
TÁROLÁS Száraz és hűvös helyen
CSOMAGOLÁS A sonkát vákuumcsomagolják fóliába, majd egy textilzsákba (ún. fundy) helyezik, és egy papírdobozban szállítják, amelyet a szállító cég címkéjével látnak el.

Sertéshús, tengeri só.

  • Nitrit- és nitrátmentes (E250 és E252 nélkül)
  • Gluténmentes
  • Laktózmentes
  • Csökkentett sótartalmú*

* Más szárított húskészítményekkel összehasonlítva.

Energia 1190 kJ (284 kcal)
Zsírok 12,7 g
- ebből telített zsírsavak 4,2 g
Szénhidrátok <0,1 g
- ebből cukrok <0,1 g
Fehérjék 42,5 g
1,65 g

A csomagolt csont nélküli darab 3 és 25 Celsius-fok között bárhol tárolható.  A vákuumnak azonban természetesen 100%-osnak, azaz tökéletesen összepréseltnek kell lennie. Ha a vákuum megszakad, a szárított húst azonnal ki kell venni a csomagolásból. A vákuumot ezért rendszeresen ellenőrizni kell, mivel előfordulhat, hogy egy apró repedés hosszú idő után elkezdi beszívni a levegőt, ami a hús fokozatos megromlásához vezethet a "gőzölgés" miatt. Továbbá a kicsontozott darabot nem szabad közvetlen napfényben hagyni. Ideális esetben éléskamrában vagy hűtőszekrényben kell tárolni. Nem szabad azonban fagyasztóban tárolni, mert a fagyasztott maradék víz felszakítaná az izomrostok szerkezetét. A jamónt általában szobahőmérsékleten fogyasztják, ezért a hűtött helyen tárolt jamónt tálalás előtt egy ideig hagyni kell "pihenni". A legjobb, ha ezt szeletelés előtt teszi, hogy a szeletek ne száradjanak ki feleslegesen.

Szeletelés után a legjobb, ha a csont nélküli darabot friss fóliába vagy sütőpapírba csomagoljuk, és a hűtőben tároljuk. Ha sokáig nem vágja fel, rendszeresen ellenőrizze, hogy a darab nem penészedett-e meg. "A csontozottakat" frissen tárolhatjuk a hűtőszekrényen kívüli is - de itt is vigyázni kell, nehogy túlságosan kiszáradjon. A jól becsomagolt jamón-darabok szeletelés után akár több hónapig is "újszerűek" maradnak.

A szeletelési módszerekről, a nagyobb darabok köztes tárolási lehetőségeiről további információkat és fényképeket talál a csont nélküli jamónról szóló cikkben.

KÉSZLETEN. AZONNAL KÜLDHETŐ.
Szállítási idő: 2-3 munkanap.
Feladás legkésőbb a következő munkanapon.

On Top
Cart
Close
Back
Account
Close
Menu
Close