Csont nélküli jamón ibérico cebo de campo

A csont nélküli combok alkalmasak állvány nélkül történő szeletelésre, a megrendelés szerinti súlyúak, legalább 30 hónapos érlelési idővel rendelkeznek, és szabad tartású fekete ibériai sertésből származnak. Összetevők: sertéshús, só. Egyedüli vállalat vagyunk a piacon, amely kizárólag vegyi tartósítószerek és színezékek nélküli jamónt kínál. 

65 990 Ft
(bruttó)

KÉSZLETEN. AZONNAL KÜLDHETŐ.
Szállítási idő: 2-3 munkanap.
Feladás legkésőbb a következő munkanapon.

Tömeg :
Mennyiség:

A Jamón ibérico cebo de campo Simón Martín a Simón Martín családi vállalkozás több mint 100 éves hagyományokkal rendelkező jamónja. A jamón a híres salamancai jamón régió Guijuelo falujából származó, tölgyligetekben nevelt, szabadon tartott ibériai sertésekből származik. A szabad tartás az, ami megkülönbözteti ezt a jamónt a jamón de cebótól, amely nem rendelkezik a de campo jelzéssel. A sertések egész életük során aktívak, részben saját maguk által talált táplálékkal, részben pedig bio-takarmánnyal táplálkoznak. A sertések mozgása a zsírt az izomszövetbe juttatja, és a jamón így nyeri el a fehér zsírszálak jellegzetes szövevényét a sovány húsban. A zsír beszivárgása tehát sokkal intenzívebb, mint a hagyományos "jamón ibérico de cebo" esetében, továbbá a zsír, akárcsak a magasabb minőségű "bellota" zsírja, túlnyomórészt telítetlen zsírsavakból áll, alacsony olvadáspontú, és tulajdonságait tekintve jobban hasonlít az olívaolajhoz, mint a hagyományos sertészsírhoz. A jamón szeleteléskor élénk rubinvörös színű, alacsony sótartalommal és intenzív aromával rendelkezik. 

A Jamón ibérico cebo de campo minősége a sertés életformájának köszönhetően, és a zsírtartalom intenzitása miatt a jamón ibérico de bellota minőségéhez nagyon hasonló, bár feleannyiba kerül. Ezért valószínűleg ez a termék a legjobb minőség/ár arányú termék a kínálatunkban.

A frissen kicsontozott comb ideális a tárcsás szeletelőgépek számára. A késsel történő szeleteléshez javasoljuk, hogy vásároljon egy csontozott sonkához alkalmas állványt. A tényleges súly 5%-kal kisebb vagy nagyobb lehet a megrendelt súlynál. 

Mint minden termékünk, ez is egy teljesen természetes, friss levegőn érlelt termék, vegyi adalékanyagok használata nélkül. A természetes szárításnak köszönhetően természetes secaderben érlelődik, légkondicionált kamrákban történő gyorsítás nélkül. Csak húst, sót és időt tartalmaz.

Jamón típusa

kýta iberského prasete

A Jamón ibérico a fekete ibériai sertésből származik, ami világszerte egyedülálló, és a Jamón ibérico más pácolt sonkákkal összehasonlíthatatlan, egyedi termékké teszi. A jamón serranóval (de például a prosciutta di Parma vagy a San Daniele sonkával is) ellentétben a jamón ibérico íze intenzívebb és tartósabb, magasabb az egészséges, telítetlen zsírok aránya, és az izomközi zsírnak köszönhetően utánozhatatlan textúrájú.

Az ibériai sonkák hivatalos osztályozásában ez a jamón zöld címkével van ellátva (a többi fokozat fehér, piros és fekete címkével van ellátva). A sertés lehet 50%-os, 75%-os vagy 100%-os ibériai sertés. Itt többet megtudhat az ibériai jamónok felosztásáról.

A jamón ibérico cebo de campo esetében az állatokat természetes növényekkel és biotakarmánnyal etetik. A sertéseket szabadon tartják.

Minden kicsontozott darabunk mindig a combból (jamón) készül. Ennek két fő oka van. Először is, a csontozás sokkal egyszerűbb és gyorsabb. Másodszor, az így kapott termék nagyobb, kompaktabb és alacsonyabb a zsírtartalma, ezért sokkal jobban szeletelhető szeletelőgépekkel. A csontozás után a combból három darabot kapunk. Kettő viszonylag nagy, egy pedig kisebb, a sertés hátsó lábszárának anatómiai formája miatt. Beszállítóink megrendelésre egész sonkákat csontoznak ki. Így rendszeresen megkapjuk mindhárom változatot, és a teljes súlyportfóliót le tudjuk fedni. "Kicsontozottjaink" természetes formájúak, és semmilyen módon nem változtatjuk meg őket (préselés, több darab összekapcsolása stb.), ezért a lehető legjobb minőséget tartják meg. A húsba történő bármilyen mechanikai beavatkozás felesleges oxidációhoz és ízvesztéshez vezet. A tömörített tömbben vagy akár már fóliával vágott szárított sonka csupán az eredeti darab gasztronómiai tükörképe. 

TÍPUS Ibérico
FORMA Vsont nélküli darab
ÉRÉS IDEJE 30 hónap
TÁPLÁLÉK Tölgyligetekben (Dehesa) szabadon gyűjtött makk és fűszernövények
GYÁRTÓ Simón Martín
TÁROLÁS Száraz és hűvös helyen
CSOMAGOLÁS  A sonkát vákuumcsomagolják fóliába, majd egy textilzsákba (ún. fundy) helyezik, és egy papírdobozban szállítják, amelyet a szállító cég címkéjével látnak el.

Sertéshús, tengeri só.

  • Nitrit- és nitrátmentes (E250 és E252 nélkül)
  • Gluténmentes
  • Laktózmentes
  • Csökkentett sótartalmú*

* Más szárított húskészítményekkel összehasonlítva.

Energia 1760 kJ (423 kcal)
Zsírok 31 g
- ebből telített zsírsavak 12 g
Szénhidrátok 0,9 g
- ebből cukrok 0,7 g
Fehérjék 35 g
3,8 g

A vákuumcsomagolt csont nélküli darab 3 és 25 Celsius-fok között bárhol tárolható.  A vákuumnak azonban természetesen 100%-osnak, azaz tökéletesen összepréseltnek kell lennie. Ha a vákuum megszakad, a szárított húst azonnal ki kell venni a csomagolásból. A vákuumot ezért rendszeresen ellenőrizni kell, mivel előfordulhat, hogy egy apró repedés hosszú idő után elkezdi beszívni a levegőt, ami a hús fokozatos megromlásához vezethet a "gőzölgés" miatt. Továbbá a kicsontozott darabot nem szabad közvetlen napfényben hagyni. Ideális esetben éléskamrában vagy hűtőszekrényben kell tárolni. Nem szabad azonban fagyasztóban tárolni, mert a fagyasztott maradék víz felszakítaná az izomrostok szerkezetét. A jamónt általában szobahőmérsékleten fogyasztják, ezért a hűtött helyen tárolt jamónt tálalás előtt egy ideig hagyni kell "pihenni". A legjobb, ha ezt szeletelés előtt teszi, hogy a szeletek ne száradjanak ki feleslegesen.

Szeletelés után a legjobb, ha a csont nélküli darabot friss fóliába vagy sütőpapírba csomagoljuk, és a hűtőben tároljuk. Ha sokáig nem vágja fel, rendszeresen ellenőrizze, hogy a darab nem penészedett-e meg. "A csontozottakat" frissen tárolhatjuk a hűtőszekrényen kívüli is - de itt is vigyázni kell, nehogy túlságosan kiszáradjon. A jól becsomagolt jamón-darabok szeletelés után akár több hónapig is "újszerűek" maradnak.

A szeletelési módszerekről, a nagyobb darabok köztes tárolási lehetőségeiről további információkat és fényképeket talál a csont nélküli jamónról szóló cikkben.

KÉSZLETEN. AZONNAL KÜLDHETŐ.
Szállítási idő: 2-3 munkanap.
Feladás legkésőbb a következő munkanapon.

On Top
Cart
Close
Back
Account
Close
Menu
Close