Recept: Autentikus spanyol churros (csurosz)

A churros íze jobb, mint amilyennek papíron vagy a képernyőn látszik.

Tészta

A tésztával nem igazán lehet hibázni, ha betartja a következő tanácsokat:

  1. Vigyázzon, hogy ne forrjon a víz. Fedő alatt főzze, és amint forrni kezd, dobja bele a lisztet.
  2. A liszt nem sokat számít. Tapasztalataink szerint bármilyen sima búzalisztből készült liszttel ugyanazt az eredményt lehet elérni.
  3. Érdemes a tésztát kézben átgyúrni, hogy a száraz foltokat kiküszöbölje.

Sütés

Elég sok olajra van szükség. Ha csak az itt felsorolt mennyiséget készíti, ne vigye túlzásba a serpenyő méretét, hogy ne kelljen az egész üveg olajat beleöntenie. A napraforgóolaj is elegendő, többször is fel lehet használni a churros sütéséhez. A churrosok nem hagynak égett darabkákat az olajban. A churrosnak tényleg teljesen el kell merülnie az olajban. Az ideális hőmérséklet 170-180 fok. Próbáljon meg először egy kis darabot megsütni, és ellenőrizze, hogy nem nyers-e belülről, miután ropogósra sütötte. Ha nincs hőmérője, megpróbálkozhat a régi spanyol trükkel egy darab kenyérrel. Ha sisteregni kezd, az olaj kész. Az olajnak nem szabad füstölögnie.

Tálalás

A churrost vagy magában, nem bevonva fogyasztják, majd tejes kávéba vagy forró, sűrű csokoládéba mártják. Vagy cukorral vagy cukor és fahéj keverékével vonják be. Nekünk ez utóbbi a kedvencünk, ahogyan Dél-Amerika nagy részén is.

hétfő, 9. június 2025
Elnézést, csak egy gyors megjegyzés... de hatalmas olajrobbanásom volt. Nem voltak buborékok a tésztában, pedig kézzel gyúrtam. A barátnőm Spanyolországból származik, és mi tudjuk, mi az a churros. 15 éve szakács vagyok, szóval sokat tudok a sült és sült tésztákról. Kérlek, ne az utasítások szerint készítsd el ezt a receptet; ha lehetséges, módosítsd!!!!!! Fennáll a súlyos égési sérülések veszélye. Pontosan követtem a receptet, és hőmérővel mértem a hőmérsékletet. Sajnálom, de kérlek, vedd le a receptet! Üdvözlettel, Fabian Eder.
Lásd az eredetitLásd a fordítást
vasárnap, 27. október 2024

Bombák! Az olaj mindenfelé fröccsent - az egész konyhát, a mennyezetet, a falakat, és én - szintén olajos tésztával, meg olajjal - mindenhova. Megégett a kezem a hátamon, a szemem környékén is. Én is gyorsan reagáltam, és hogy nem fröccsent a szemembe az olaj! Másképp kell csinálni!!!. Megjegyzem, mindent rendszeresen csináltam - kidolgozott tészta, sima, eredeti pisztoly Churroshoz!

Jó napot, köszönöm észrevételét. Igen, kifröccsenhet az olaj – ez még rosszabb, ha léglyukak vannak a tésztán belül, ami a churros pisztolynál nem annyira történik meg. Ha a probléma a víz, sütés előtt ajánlatos az olajat megsózni. Mindenesetre azt javasoljuk, hogy legyen kéznél egy fedő vagy egy szűrő a serpenyő lefedéséhez!

Lásd az eredetitLásd a fordítást
vasárnap, 20. október 2024
Számomra remek a recept... A fiammal a legelső alkalommal készítettük el... Mivel sűrűbb a tészta, nem tudtuk átnyomni egy cukrászzacskón, így kézzel csináltunk nagyobb tekercseket. Gond nélkül megsütöttük és végül csak cukorba és fahéjba tekertük.... Gyors előétel...
Lásd az eredetitLásd a fordítást

Tetszik ez a recept? Vagy szeretne valamit javítani rajta? Örülünk értékelésének és észrevételeinek!

On Top
Cart
Close
Back
Account
Close
Menu
Close