Negrillon
A családi tulajdonban lévő El Negrillón vállalat szilárdan hisz a jamón és a szárított szalámik hagyományos, vegyi tartósítószerek és színezékek nélküli előállításában. Székhelye León térségében található, amely híres a cecina előállításának hagyományairól. A kiváló éghajlati viszonyok, amelyeket a Picos de Europa hegység közelsége és a kevesebb mint 1 000 méteres tengerszint feletti magasság befolyásol, ideális feltételeket biztosítanak a jamón és a szalámi nagyon lassú szárításához. A rendkívül lassú szárítási folyamatnak köszönhető, hogy az El Negrillón termékeinek íze nagyon intenzív és felejthetetlen.
Az El Negrillón marhaszegy kivételével minden termék Duroc sertésből készült. A Duroc sertések, az ibériai sertésekhez hasonlóan, nagyobb arányban tartalmaznak zsírt az izomszövetben. Ezáltal a Duroc fajtából készült termékek jobb minőségűek és zamatosabbak. A Duroc az egyetlen olyan fajta, amellyel az ibériai sertéseket hivatalosan is lehet tenyészteni anélkül, hogy elveszítenék ibériai minősítésüket.
