Jamón serrano - paleta gran reserva
Fehér sertés mellső lába 8 hónapos érleléssel. Választási súly. Összetevők: sertéshús, só. Egyedüli vállalat vagyunk a piacon, amely csak jamónt kínál kémiai tartósítószerek és színezékek nélkül.
KÉSZLETEN. AZONNAL KÜLDHETŐ.
Szállítási idő: 2-3 munkanap.
Feladás legkésőbb a következő munkanapon.
RÉSZLETES TERMÉKLEÍRÁS
A paleta serrano gran reserva zamatos húsa lédús, nagyon intenzív ízű, nyomokban édes jegyekkel. A textúra meglehetősen lágyabb, és a hús magas fokú zsírtartalmat mutat.
A paleta serrano a Rodriguez család egyedülálló specialitása, amely a paletát a klasszikus jamón (sonka) nélkülözhetetlen kiegészítőjének tekinti. Míg más "secadera"-k (sonkagyártók) a paletát túl finom terméknek tartják ahhoz, hogy az érlelési folyamat hibái befolyásolják, addig a Rodriguez család kínálatának alapvető részét képezi.
Ez a jamón, mint minden termékünk, teljesen természetes, friss levegőn érlelt termék, vegyi adalékanyagok használata nélkül. A természetes szárításnak köszönhetően természetes secaderben, légkondicionált kamrákban történő gyorsítás nélkül érlelődik. Csak húst, sót és időt tartalmaz.
Jamón típusa
A Jamón serrano fehér sertésből készült szárított sonka. A serrano tehát ugyanabba a kategóriába tartozik, mint a híres olasz prosciutto crudo (pl. a pármai sonka) vagy a francia jambon de Bayonne. Az elülső láb a "paleta serrano" a pácolt sonkák portfóliójának alapterméke. A paleta serrano kisebb arányban tartalmaz húst és nagyobb arányban csontot, zsírt és bőrt, mint a jamón serrano hátsó combja. A paletát egészben szállítjuk.
TÍPUS | Serrano |
FORMA | Egész láb (lapocka) csonttal |
ÉRÉS IDEJE | 8 hónap |
TÁPLÁLÉK | Minőségi növényi táplálék |
GYÁRTÓ | Granadul |
TÁROLÁS | Száraz és hűvös helyen |
CSOMAGOLÁS | A sonkát vákuumcsomagolják fóliába, majd egy textilzsákba (ún. fundy) helyezik, és egy papírdobozban szállítják, amelyet a szállító cég címkéjével látnak el. |
Sertéshús, tengeri só.
- Nitrit- és nitrátmentes (E250 és E252 nélkül)
- Gluténmentes
- Laktózmentes
- Csökkentett sótartalmú*
* Más szárított hústermékekkel összehasonlítva.
Energia | 1190 kJ (284 kcal) |
Zsírok | 12,7 g |
- ebből telített zsírsavak | 4,2 g |
Szénhidrátok | <0,1 g |
- ebből cukrok | <0,1 g |
Fehérjék | 42,5 g |
Só | 1,65 g |
A jamónt a könnyű kezelhetőség és a logisztika érdekében vákuumcsomagolják (nem áll fenn a külső csomagolás zsírosodásának veszélye), valamint az íz és a minőség megőrzése érdekében. Ha a vákuum 100%-os, azaz tökéletesen préselt, a sonka ebben az állapotban eltartható a szavatossági idő végéig. Ha a vákuum megszakad, a sonkát ki kell venni a csomagolásból. Ezért rendszeresen ellenőrizni kell a vákuum állapotát; időnként egy apró repedés hosszú idő után elkezdheti beszívni a levegőt. Ez aztán érési penész kialakulását eredményezi a jamónon. Fogyasztás előtt javasoljuk, hogy a sonkát körülbelül 24 órával korábban vegye ki a csomagolásból, amikor a környezeti körülmények között a bőrnek van ideje újra megkeményedni és erős aromát fejleszteni. További fontos információkért kérjük, tekintse meg gyakran ismételt kérdéseinket.
A megrendeléssel együtt részletes szeletelési útmutatót kap papíralapon. Részletes leírás a szárított sonka szeletelésére vonatkozó online útmutatóban található.
KÉSZLETEN. AZONNAL KÜLDHETŐ.
Szállítási idő: 2-3 munkanap.
Feladás legkésőbb a következő munkanapon.