Jamón serrano gran reserva 24 hónapos
Kb. 8 kg súlyú, 24 hónapig érlelt hátsó láb (comb) fehér sertésből. Összetevők: sertéshús, só. Egyedüli vállalat vagyunk a piacon, amely kizárólag vegyi tartósítószerek és színezékek nélküli jamónt kínál.
KÉSZLETEN. AZONNAL KÜLDHETŐ.
Szállítási idő: 2-3 munkanap.
Feladás legkésőbb a következő munkanapon.
A Jamón serrano gran reserva 24 hónapos a nőstény fehér sertés hátsó lábából készül. A kivételesen nagyméretű sonkák ideális alapanyagot jelentenek a rendkívül hosszú érlelési folyamathoz, amely egyébként csak a jamón ibérico esetében szokásos. A jamón serrano sajátos íze a kétéves érlelési idő alatt csodálatosan elmélyül, és rendkívül intenzív ízélményt eredményez. Ez a jamón széles körben elismert, mint a spanyol fehér disznóhúsok birodalmának királya, és a hagyományos spanyol gasztronómia abszolút csúcsát képviseli.
Ez a jamón, mint minden termékünk, teljesen természetes, friss levegőn érlelt termék, vegyi adalékanyagok használata nélkül. A természetes szárítási folyamatnak köszönhetően természetes secaderben, légkondícionált kamrákban történő gyorsítás nélkül érlelődik. Csak húst, sót és időt tartalmaz.
Jamón típusa
A Jamón serrano fehér sertésből készült szárított sonka. A serrano tehát ugyanabba a kategóriába tartozik, mint a híres olasz prosciutto crudo (pl. a pármai sonka) vagy a francia jambon de Bayonne. Ebben az esetben a jamón serrano a legmagasabb minőségi osztályba sorolt, "gran reserva" néven ismert. A gran reserva minősítéshez a jamónnak legalább 15 hónapos természetes érlelési folyamaton kell átesnie. Ez a hosszú szárítási folyamat fokozza az íz intenzitását, amelyet "a curado" néven ismerünk.
Az elülső lábhoz (paleta serrana) képest a hátsó láb nagyobb arányban tartalmaz húst és kisebb arányban csontot, bőrt és zsírt, és a csont kisebb aránya miatt könnyebben szeletelhető. A jamónt egészben szállítjuk.
TÍPUS | Serrano |
FORMA | Egész láb (comb) csonttal |
ÉRÉS IDEJE | 24 hónap |
TÁPLÁLÉK | Minőségi növényi táplálék |
GYÁRTÓ | Granadul |
TÁROLÁS | Száraz és hűvös helyen |
CSOMAGOLÁS | A sonkát vákuumcsomagolják fóliába, majd egy textilzsákba (ún. fundy) helyezik, és egy papírdobozban szállítják, amelyet a szállító cég címkéjével látnak el. |
Sertéshús, tengeri só.
- Nitrit- és nitrátmentes (E250 és E252 nélkül)
- Gluténmentes
- Laktózmentes
- Csökkentett sótartalmú*
* Más szárított hústermékekkel összehasonlítva.
Energia | 1190 kJ (284 kcal) |
Zsírok | 12,7 g |
- ebből telített zsírsavak | 4,2 g |
Szénhidrátok | <0,1 g |
- evvől cukrok | <0,1 g |
Fehérjék | 42,5 g |
Só | 1,65 g |
A jamónt a könnyű kezelhetőség és a logisztika érdekében vákuumcsomagolják (nem áll fenn a külső csomagolás zsírosodásának veszélye), valamint az íz és a minőség megőrzése érdekében. Ha a vákuum 100%-os, azaz tökéletesen préselt, a sonka ebben az állapotban eltartható a szavatossági idő végéig. Ha a vákuum megszakad, a sonkát ki kell venni a csomagolásból. Ezért rendszeresen ellenőrizni kell a vákuum állapotát; időnként egy apró repedés hosszú idő után elkezdheti beszívni a levegőt. Ez aztán érési penész kialakulását eredményezi a jamónon. Fogyasztás előtt javasoljuk, hogy a sonkát körülbelül 24 órával korábban vegye ki a csomagolásból, amikor a környezeti körülmények között a bőrnek van ideje újra megkeményedni és erős aromát fejleszteni. További fontos információkért kérjük, tekintse meg gyakran ismételt kérdéseinket.
A megrendeléssel együtt részletes szeletelési útmutatót kap papíralapon. Részletes leírás a szárított sonka szeletelésére vonatkozó online útmutatóban található.
KÉSZLETEN. AZONNAL KÜLDHETŐ.
Szállítási idő: 2-3 munkanap.
Feladás legkésőbb a következő munkanapon.