Jamón serrano gran reserva 15 hónapos
Hátsó láb (comb) 15 hónapos érleléssel fehér sertésből. Összetevők: sertéshús, só. Egyedüli vállalat vagyunk a piacon, amely kizárólag vegyi tartósítószerek és színezékek nélküli jamónt kínál.
KÉSZLETEN. AZONNAL KÜLDHETŐ.
Szállítási idő: 2-3 munkanap.
Feladás legkésőbb a következő munkanapon.
Ez a jamón egy nőstény fehér sertés hátsó lábából származik, húsa sima állagú és édeskés ízű. Az alacsonyabb sótartalom, amely a Rodriguez család több generáción át tartó, gondosan őrzött érlelési folyamatának eredménye, a finom, édes íz mellett meglepő puhaságot kölcsönöz ennek a jamónnak. Színe a sötét rózsaszínűtől a rubintosig terjed, zsírja hófehér, és nagyon jellegzetes "a curado" aromával rendelkezik. A hús állaga homogénnek mondható, de nem pépes. Ez a Sierra Nevada hegység lábánál fekvő Jamón 100%-ban természetes termék, amely lehetővé teszi, hogy Andalúzia legjavát kóstoljuk meg.
Mint minden termékünk, ez is egy teljesen természetes, friss levegőn érlelt termék, vegyi adalékanyagok használata nélkül. A természetes szárításnak köszönhetően természetes secaderben érlelődik, légkondicionált kamrákban történő gyorsítás nélkül. Csak húst, sót és időt tartalmaz.
Jamón típusa
A Jamón serrano fehér sertésből készült szárított sonka. A serrano tehát ugyanabba a kategóriába tartozik, mint a híres olasz prosciutto crudo (pl. a pármai sonka) vagy a francia jambon de Bayonne. Ebben az esetben a jamón serrano a legmagasabb minőségi osztályba sorolt, "gran reserva" néven ismert. A gran reserva minősítéshez a jamónnak legalább 15 hónapos természetes érlelési folyamaton kell átesnie. Ez a hosszú szárítási folyamat fokozza az íz intenzitását, amelyet "a curado" néven ismerünk.
Az elülső lábhoz (paleta serrana) képest a hátsó láb nagyobb arányban tartalmaz húst és kisebb arányban csontot, bőrt és zsírt, és a csont kisebb aránya miatt könnyebben szeletelhető. A jamónt egészben szállítjuk.
TÍPUS | Serrano |
FORMA | Egész láb (comb) csonttal |
ÉRÉS IDEJE | 15 hónap |
TÁPLÁLÉK | Minőségi növényi táplálék |
GYÁRTÓ | Granadul |
TÁROLÁS | Száraz és hűvös helyen |
CSOMAGOLÁS | A sonkát vákuumcsomagolják fóliába, majd egy textilzsákba (ún. fundy) helyezik, és egy papírdobozban szállítják, amelyet a szállító cég címkéjével látnak el. |
Sertéshús, tengeri só.
- Nitrit- és nitrátmentes (E250 és E252 nélkül)
- Gluténmentes
- Laktózmentes
- Csökkentett sótartalmú*
* Más szárított hústermékekkel összehasonlítva.
Energia | 1190 kJ (284 kcal) |
Zsírok | 12,7 g |
- ebből telített zsírsavak | 4,2 g |
Szénhidrátok | <0,1 g |
- ebből cukrok | <0,1 g |
Fehérjék | 42,5 g |
Só | 1,65 g |
A jamónt a könnyű kezelhetőség és a logisztika érdekében vákuumcsomagolják (nem áll fenn a külső csomagolás zsírosodásának veszélye), valamint az íz és a minőség megőrzése érdekében. Ha a vákuum 100%-os, azaz tökéletesen préselt, a sonka ebben az állapotban eltartható a szavatossági idő végéig. Ha a vákuum megszakad, a sonkát ki kell venni a csomagolásból. Ezért rendszeresen ellenőrizni kell a vákuum állapotát; időnként egy apró repedés hosszú idő után elkezdheti beszívni a levegőt. Ez aztán érési penész kialakulását eredményezi a jamónon. Fogyasztás előtt javasoljuk, hogy a sonkát körülbelül 24 órával korábban vegye ki a csomagolásból, amikor a környezeti körülmények között a bőrnek van ideje újra megkeményedni és erős aromát fejleszteni. További fontos információkért kérjük, tekintse meg gyakran ismételt kérdéseinket.
A megrendeléssel együtt részletes szeletelési útmutatót kap papíralapon. Részletes leírás a szárított sonka szeletelésére vonatkozó online útmutatóban található.
KÉSZLETEN. AZONNAL KÜLDHETŐ.
Szállítási idő: 2-3 munkanap.
Feladás legkésőbb a következő munkanapon.