Jamón ibérico - paleta cebo de campo
20-24 hónapos érési idejű fekete ibériai sertés mellső lába (paleta). Összetevők: sertéshús, só. Egyedüli vállalat vagyunk a piacon, amely kizárólag vegyi tartósítószerek és színezékek nélküli jamónt kínál.
Zöld címke. Itt többet megtudhat a jamón ibérico felosztásáról.
KÉSZLETEN. AZONNAL KÜLDHETŐ.
Szállítási idő: 2-3 munkanap.
Feladás legkésőbb a következő munkanapon.
RÉSZLETES TERMÉKLEÍRÁS
Jamón ibérico - paleta cebo de campo Simón Martín a részben tölgyligetekből álló, területen szabadon tartott ibériai sertések elülső lábai a híres salamancai jamónvidékről, melyek Guijuelo faluból származnak. A szabadtartás az, ami megkülönbözteti ezt a paletát a paleta de cebo (fehér címke) paletától a de campo jelzés nélkül. A sertések egész életükben aktívak, és részben azzal táplálkoznak, amit maguk találnak, részben pedig bio-takarmánnyal. A sertések mozgása a zsírt az izomszövetbe juttatja, és a jamón így nyeri el a fehér zsírszálak jellegzetes szövevényét a sovány húsban. A zsír beszivárgása tehát sokkal intenzívebb, mint a hagyományos jamón ibérico de cebo esetében.
A zsír, akárcsak a magasabb minőségű "bellota", túlnyomórészt telítetlen zsírsavakból áll, alacsony olvadáspontú, és tulajdonságait tekintve jobban hasonlít az olívaolajhoz, mint a hagyományos sertészsírhoz. A jamón élénk rubinvörös színű, alacsony sótartalommal és intenzív aromával rendelkezik.
A Jamón ibérico - paleta cebo de campo a paleta de bellota (piros és fekete címkék) minőségéhez nagyon hasonló, köszönhetően a sertések életmódjának, amelyből származik, és a zsír beszivárgásának intenzitásának, bár sokkal olcsóbb. Ezért ez a termék a legjobb minőség/ár arányú termék a kínálatunkban.
Mint minden termékünk, ez is egy teljesen természetes, friss levegőn érlelt termék, vegyi adalékanyagok használata nélkül. A természetes szárításnak köszönhetően természetes secaderben érlelődik, légkondicionált kamrákban történő gyorsítás nélkül. Csak húst, sót és időt tartalmaz.
Jamón típusa
A Jamón ibérico a fekete ibériai sertésből származik, ami világszerte egyedülálló, és a Jamón ibérico más szárított sonkákkal összehasonlíthatatlan, egyedi termékké teszi. A jamón serranóval (de például a prosciutta di Parma vagy a San Daniele sonkával is) ellentétben a jamón ibérico íze intenzívebb és tartósabb, magasabb az egészséges, telítetlen zsírok aránya, és az izomközi zsírnak köszönhetően utánozhatatlan textúrájú.
Az ibériai sonkák hivatalos osztályozásában ez a jamón zöld címkével van ellátva (a többi fokozat fehér, piros és fekete címkével van ellátva). A sertés lehet 50%-os, 75%-os vagy 100%-os ibériai sertés. Itt többet megtudhat az ibériai jamónok felosztásáról.
A jamón ibérico cebo de campo esetében az állatokat természetes növényekkel és biotakarmánnyal etetik. A sertéseket szabadon tartják.
A fekete sertés elülső lába, a "paleta ibérica" kisebb arányban tartalmaz húst, és nagyobb arányban csontot, zsírt és bőrt, mint a jamón ibérico hátsó lába. A csont nagyobb aránya miatt a szeletelés egy fokkal nehezebb, mint a hátsó láb esetében.
TÍPUS | Ibérico | |
FORMA | Egész láb (lapocka) csonttal | |
ÉRÉS IDEJE | 20 hónap | |
TÁPLÁLÉK | Tölgyligetekben (Dehesa) szabadon gyűjtött makk és fűszernövények | |
GYÁRTÓ | Simón Martín | |
TÁROLÁS |
|
|
CSOMAGOLÁS | A sonkát vákuumcsomagolják fóliába, majd egy textilzsákba (ún. fundy) helyezik, és egy papírdobozban szállítják, amelyet a szállító cég címkéjével látnak el. |
Sertéshús, tengeri só.
- Nitrit- és nitrátmentes (E250 és E252 nélkül)
- Gluténmentes
- Laktózmentes
- Csökkentett sótartalmú*
* Más szárított hústermékekkel összehasonlítva.
Energia | 1903 kJ (458 kcal) |
Zsírok | 36 g |
- ebből telített zsírsavak | 14 g |
Szénhidrátok | 0,8 g |
- ebből cukrok | 0,5 g |
Fehérjék | 33 g |
Só | 5,2 g |
A jamónt a könnyű kezelhetőség és a logisztika érdekében vákuumcsomagolják (nem áll fenn a külső csomagolás zsírosodásának veszélye), valamint az íz és a minőség megőrzése érdekében. Ha a vákuum 100%-os, azaz tökéletesen préselt, a sonka ebben az állapotban eltartható a szavatossági idő végéig. Ha a vákuum megszakad, a sonkát ki kell venni a csomagolásból. Ezért rendszeresen ellenőrizni kell a vákuum állapotát; időnként egy apró repedés hosszú idő után elkezdheti beszívni a levegőt. Ez aztán érési penész kialakulását eredményezi a jamónon. Fogyasztás előtt javasoljuk, hogy a sonkát körülbelül 24 órával korábban vegye ki a csomagolásból, amikor a környezeti körülmények között a bőrnek van ideje újra megkeményedni és erős aromát fejleszteni. További fontos információkért kérjük, tekintse meg gyakran ismételt kérdéseinket.
A megrendeléssel együtt részletes szeletelési útmutatót kap papíralapon. Itt találja a paleta szeletelésére vonatkozó részletes utasításokat elektronikus formában.
KÉSZLETEN. AZONNAL KÜLDHETŐ.
Szállítási idő: 2-3 munkanap.
Feladás legkésőbb a következő munkanapon.