Jamón ibérico - paleta cebo de campo

20-24 hónapos érési idejű fekete ibériai sertés mellső lába (paleta). Összetevők: sertéshús, só. Egyedüli vállalat vagyunk a piacon, amely kizárólag vegyi tartósítószerek és színezékek nélküli jamónt kínál. 

Zöld címke. Itt többet megtudhat a jamón ibérico felosztásáról.

76 290 Ft
(bruttó)

KÉSZLETEN. AZONNAL KÜLDHETŐ.
Szállítási idő: 2-3 munkanap.
Feladás legkésőbb a következő munkanapon.

Tömeg :
Mennyiség:

Jamón ibérico - paleta cebo de campo Simón Martín a részben tölgyligetekből álló, területen szabadon tartott ibériai sertések elülső lábai a híres salamancai jamónvidékről, melyek Guijuelo faluból származnak. A szabadtartás az, ami megkülönbözteti ezt a paletát a paleta de cebo (fehér címke) paletától a de campo jelzés nélkül. A sertések egész életükben aktívak, és részben azzal táplálkoznak, amit maguk találnak, részben pedig bio-takarmánnyal. A sertések mozgása a zsírt az izomszövetbe juttatja, és a jamón így nyeri el a fehér zsírszálak jellegzetes szövevényét a sovány húsban. A zsír beszivárgása tehát sokkal intenzívebb, mint a hagyományos jamón ibérico de cebo esetében. 

A zsír, akárcsak a magasabb minőségű "bellota", túlnyomórészt telítetlen zsírsavakból áll, alacsony olvadáspontú, és tulajdonságait tekintve jobban hasonlít az olívaolajhoz, mint a hagyományos sertészsírhoz. A jamón élénk rubinvörös színű, alacsony sótartalommal és intenzív aromával rendelkezik. 

A Jamón ibérico - paleta cebo de campo a paleta de bellota (piros és fekete címkék) minőségéhez nagyon hasonló, köszönhetően a sertések életmódjának, amelyből származik, és a zsír beszivárgásának intenzitásának, bár sokkal olcsóbb. Ezért ez a termék a legjobb minőség/ár arányú termék a kínálatunkban.

Mint minden termékünk, ez is egy teljesen természetes, friss levegőn érlelt termék, vegyi adalékanyagok használata nélkül. A természetes szárításnak köszönhetően természetes secaderben érlelődik, légkondicionált kamrákban történő gyorsítás nélkül. Csak húst, sót és időt tartalmaz.

Jamón típusa

plec iberského prasete

A Jamón ibérico a fekete ibériai sertésből származik, ami világszerte egyedülálló, és a Jamón ibérico más szárított sonkákkal összehasonlíthatatlan, egyedi termékké teszi. A jamón serranóval (de például a prosciutta di Parma vagy a San Daniele sonkával is) ellentétben a jamón ibérico íze intenzívebb és tartósabb, magasabb az egészséges, telítetlen zsírok aránya, és az izomközi zsírnak köszönhetően utánozhatatlan textúrájú.

Az ibériai sonkák hivatalos osztályozásában ez a jamón zöld címkével van ellátva (a többi fokozat fehér, piros és fekete címkével van ellátva). A sertés lehet 50%-os, 75%-os vagy 100%-os ibériai sertés. Itt többet megtudhat az ibériai jamónok felosztásáról.

A jamón ibérico cebo de campo esetében az állatokat természetes növényekkel és biotakarmánnyal etetik. A sertéseket szabadon tartják.

A fekete sertés elülső lába, a "paleta ibérica" kisebb arányban tartalmaz húst, és nagyobb arányban csontot, zsírt és bőrt, mint a jamón ibérico hátsó lába. A csont nagyobb aránya miatt a szeletelés egy fokkal nehezebb, mint a hátsó láb esetében.

TÍPUS Ibérico
FORMA Egész láb (lapocka) csonttal
ÉRÉS IDEJE 20 hónap
TÁPLÁLÉK Tölgyligetekben (Dehesa) szabadon gyűjtött makk és fűszernövények
GYÁRTÓ Simón Martín
TÁROLÁS
Száraz és hűvös helyen
CSOMAGOLÁS  A sonkát vákuumcsomagolják fóliába, majd egy textilzsákba (ún. fundy) helyezik, és egy papírdobozban szállítják, amelyet a szállító cég címkéjével látnak el. 

Sertéshús, tengeri só.

  • Nitrit- és nitrátmentes (E250 és E252 nélkül)
  • Gluténmentes
  • Laktózmentes
  • Csökkentett sótartalmú*

* Más szárított hústermékekkel összehasonlítva.

Energia 1903 kJ (458 kcal)
Zsírok 36 g
- ebből telített zsírsavak  14 g
Szénhidrátok 0,8 g
- ebből cukrok 0,5 g
Fehérjék 33 g
5,2 g

A jamónt a könnyű kezelhetőség és a logisztika érdekében vákuumcsomagolják (nem áll fenn a külső csomagolás zsírosodásának veszélye), valamint az íz és a minőség megőrzése érdekében. Ha a vákuum 100%-os, azaz tökéletesen préselt, a sonka ebben az állapotban eltartható a szavatossági idő végéig. Ha a vákuum megszakad, a sonkát ki kell venni a csomagolásból. Ezért rendszeresen ellenőrizni kell a vákuum állapotát; időnként egy apró repedés hosszú idő után elkezdheti beszívni a levegőt. Ez aztán érési penész kialakulását eredményezi a jamónon. Fogyasztás előtt javasoljuk, hogy a sonkát körülbelül 24 órával korábban vegye ki a csomagolásból, amikor a környezeti körülmények között a bőrnek van ideje újra megkeményedni és erős aromát fejleszteni.  További fontos információkért kérjük, tekintse meg gyakran ismételt kérdéseinket.

A megrendeléssel együtt részletes szeletelési útmutatót kap papíralapon. Itt találja a paleta szeletelésére vonatkozó részletes utasításokat elektronikus formában.

KÉSZLETEN. AZONNAL KÜLDHETŐ.
Szállítási idő: 2-3 munkanap.
Feladás legkésőbb a következő munkanapon.

On Top
Cart
Close
Back
Account
Close
Menu
Close