Jamón ibérico - paleta cebo

20-24 hónapos érési idejű fekete ibériai sertés mellső lába (lapocka). Összetevők: sertéshús, só. Egyedüli vállalat vagyunk a piacon, amely kizárólag vegyi tartósítószerek és színezőanyagok nélküli jamónt kínál. 

Fehér címke. Bővebben itt a a jamón ibérico felosztása.

79 190 Ft
(bruttó)

KÉSZLETEN. AZONNAL KÜLDHETŐ.
Szállítási idő: 2-3 munkanap.
Feladás legkésőbb a következő munkanapon.

Tömeg :
Mennyiség:

A Jamón ibérico - paleta cebo a sötét ibériai sertés elülső combjából készül. Mint minden termékünk, ez is 100%-ban természetes, ezért nem tartalmaz kémiai tartósítószereket, és csak a friss hegyi levegőn szárad. A Simón Martín ibérica de cebo paletát különösen hosszúkás alakja és keskeny szára jellemzi. Húsa szeleteléskor mély rubinvörös színű, íze enyhe és enyhén édeskés. A hús az ibériai sonkákra jellemző zsírmárványossággal rendelkezik. Ez a fajta Guijuelo városából származik, amely az ibériai sonkakészítés egyik leghíresebb területe. A sertéseket, amelyekből a sonka készül, közvetlenül a Simón Martín gazdaságban nevelik. Ez lehetővé teszi Simón számára, hogy a teljes termelési folyamatot ellenőrizze, és így biztosítsa a végtermék állandóan magas minőségét. A paleta hosszú érlelése (legalább 20 hónap, szemben a szokásos 16 hónapos érleléssel) biztosítja a finom, de teljes "a curado" ízt és utánozhatatlan aromát.

Ez a jamón, mint minden termékünk, teljesen természetes, friss levegőn érlelt termék, vegyi adalékanyagok használata nélkül. A természetes szárítási folyamatnak köszönhetően természetes secaderben érlelődik, légkondicionált kamrákban történő gyorsítás nélkül. Csak húst, sót és időt tartalmaz.

Jamón típusa

plec iberského prasete

A Jamón ibérico a fekete ibériai sertésből származik, ami világszerte egyedülálló, és a Jamón ibérico más szárított sonkákkal összehasonlíthatatlan, egyedi termékké teszi. A jamón serranóval (de például a prosciutta di Parma vagy a San Daniele sonkával is) ellentétben a jamón ibérico íze intenzívebb és tartósabb, magasabb az egészséges, telítetlen zsírok aránya, és az izomközi zsírnak köszönhetően utánozhatatlan textúrájú.

Az ibériai sonkák hivatalos osztályozásában ez a jamón fehér címkével rendelkezik, és így a jamón ibérico kategória alapszintjét képviseli (a magasabb fokozatok zöld, piros és fekete címkével vannak ellátva). A sertés lehet 50%, 75% vagy 100% ibériai sertés. Itt többet megtudhat a jamón ibérico felosztásáról.

A jamón ibérico cebo esetében az állatokat kizárólag hagyományos takarmányokkal, főként gabonafélékkel és hüvelyesekkel etetik, és nincsenek szabadtartásban. 

A fekete sertés elülső lába, a "paleta ibérica", a jamón ibérico hátsó lábához képest kisebb arányban tartalmaz húst, és nagyobb arányban csontot, zsírt és bőrt. A csont nagyobb aránya miatt a szeletelés egy fokkal nehezebb, mint a hátsó comb esetében.

TÍPUS Ibérico
FORMA Egész láb (lapocka) csonttal
ÉRÉS IDEJE 20 hónap
TÁPLÁLÉK Minőségi növényi takarmány és gabona
GYÁRTÓ Simón Martín
TÁROLÁS Száraz és hűvös helyen
CSOMAGOLÁS  A sonkát vákuumcsomagolják fóliába, majd egy textilzsákba (ún. fundy) helyezik, és egy papírdobozban szállítják, amelyet a szállító cég címkéjével látnak el. 

Sertéshús, tengeri só.

  • Nitrit- és nitrátmentes (E250 és E252 nélkül)
  • Gluténmentes
  • Laktózmentes
  • Csökkentett sótartalmú*

* Más szárított hústermékekkel összehasonlítva.

Energia 1903 kJ (458 kcal)
Zsírok 36 g
- ebből telített zsírsavak   14 g
Szénhidrátok 0,8 g
- ebből cukrok 0,5 g
Fehérjék 33 g
5,2 g

A jamónt a könnyű kezelhetőség és a logisztika érdekében vákuumcsomagolják (nem áll fenn a külső csomagolás zsírosodásának veszélye), valamint az íz és a minőség megőrzése érdekében. Ha a vákuum 100%-os, azaz tökéletesen préselt, a sonka ebben az állapotban eltartható a szavatossági idő végéig. Ha a vákuum megszakad, a sonkát ki kell venni a csomagolásból. Ezért rendszeresen ellenőrizni kell a vákuum állapotát; időnként egy apró repedés hosszú idő után elkezdheti beszívni a levegőt. Ez aztán érési penész kialakulását eredményezi a jamónon. Fogyasztás előtt javasoljuk, hogy a sonkát körülbelül 24 órával korábban vegye ki a csomagolásból, amikor a környezeti körülmények között a bőrnek van ideje újra megkeményedni és erős aromát fejleszteni.  További fontos információkért kérjük, tekintse meg gyakran ismételt kérdéseinket.

A megrendeléssel együtt részletes szeletelési útmutatót kap papíralapon. Itt találja a paleta szeletelésére vonatkozó részletes utasításokat elektronikus formában.

KÉSZLETEN. AZONNAL KÜLDHETŐ.
Szállítási idő: 2-3 munkanap.
Feladás legkésőbb a következő munkanapon.

On Top
Cart
Close
Back
Account
Close
Menu
Close