Csont nélküli jamón ibérico cebo (tisztított tömb)

Csont nélküli, teljesen megtisztított comb a megrendelés szerinti súlyban, legalább 24 hónapig érlelt fekete ibériai sertésből. Összetevők: sertéshús, só. Egyedüli cég vagyunk a piacon, amely kizárólag vegyi tartósítószerek és színezékek nélküli jamónt kínál. 

41 301 Ft

45 890 Ft helyett BLACK FRIDAY -10%

(bruttó)

KÉSZLETEN. AZONNAL KÜLDHETŐ.
Szállítási idő: 2-3 munkanap.
Feladás legkésőbb a következő munkanapon.

Tömeg :
Mennyiség:

Ez egy teljesen megtisztított tömb, bőr és oxidált zsír nélkül.

A jamón ibérico cebo Simón Martín egy ibériai alap jamón Simón Martíntól, egy több mint 100 éves hagyományokkal rendelkező salamancai termelőtől. A jamón a Salamanca híres jamónvidékén, Guijuelo falu közelében, a hagyományos módon nevelt ibériai sertésekből származik. A jamón ibérico cebo magasabb minőségű termék, mint a jamón serrano, a zsír nagyobb mértékben épül be a sovány sonkaszövetbe, a hús színe sötétebb, a textúrája lédúsabb, íze intenzívebb és tartósabb. Ezenkívül a zsír nagyobb arányban tartalmaz telítetlen zsírsavakat, mint a jamón serrano, ezért olvadáspontja alacsonyabb, mint a fehér sertésből származó jamón serranóé. A vastagabb zsírréteg miatt a jamón két éven át tartó, lassú természetes szárítást igényel a szabadban.

A jamón ibérico cebo Simón Martín egy hagyományos módon, vegyi adalékanyagok nélkül előállított, tisztességes szárított sonka, amelyet Spanyolország egyik legjobb ibériai sonkagyártója állít elő. Ez a lehető legjobb belépő a jamón ibérico lenyűgöző világába. 

Ez a jamón, mint minden termékünk, teljesen természetes, friss levegőn érlelt termék, vegyi adalékanyagok használata nélkül. A természetes szárításnak köszönhetően természetes secaderben, légkondicionált kamrákban történő gyorsítás nélkül érlelődik. Csak húst, sót és időt tartalmaz.

A frissen kicsontozott sonkák ideálisak a tárcsás szeletelőgépek számára. A késsel történő szeleteléshez javasoljuk, hogy vásároljon egy csontozott sonkához való állvány. A tényleges súly 5%-kal kisebb vagy nagyobb lehet a megrendelt súlynál.

Jamón típusa

kýta iberského prasete

A jamón ibérico a fekete ibériai sertésből származik, ami világszerte egyedülálló, és a jamón ibérico-t más szárított sonkákkal összehasonlíthatatlan, egyedi termékké teszi. A jamón serranóval (de például a prosciutta di Parma vagy a San Daniele sonkával is) ellentétben a jamón ibérico íze intenzívebb és tartósabb, magasabb az egészséges, telítetlen zsírok aránya, és az izomközi zsírnak köszönhetően utánozhatatlan textúrájú.

Az ibériai sonkák hivatalos osztályozásában ez a jamón fehér címkével rendelkezik, és így a jamón ibérico kategória alapszintjét képviseli (a magasabb fokozatok zöld, piros és fekete címkével vannak ellátva). A sertés lehet 50%-os, 75%-os vagy 100%-os ibériai sertés. Itt többet megtudhat az ibériai jamónok felosztásáról.

A jamón ibérico cebo esetében az állatokat kizárólag hagyományos takarmányokkal, főként gabonafélékkel és hüvelyesekkel etetik, és nincsenek szabadtartásban.

Minden csont nélküli darabunk mindig a combból (jamón) készül. Ennek két fő oka van. Először is, a csontozás sokkal egyszerűbb és gyorsabb, mint a paleta esetében. Másodszor, az így kapott termék nagyobb, tömörebb és alacsonyabb zsírtartalmú, ezért sokkal jobban szeletelhető szeletelőgépekkel. A csontozás után a combból három darabot kapunk. Kettő viszonylag nagy, egy pedig kisebb, a sertés hátsó lábszárának anatómiai formája miatt. Beszállítóink megrendelésre egész sonkákat csontoznak ki. Így rendszeresen megkapjuk mindhárom változatot, és a teljes súlyportfóliót le tudjuk fedni. "Csontozottjaink" természetes formájúak, és semmilyen módon nem változtatjuk meg őket (préselés, több darab összekapcsolása stb.), így a lehető legjobb minőséget tartják meg. A húsba történő bármilyen mechanikai beavatkozás felesleges oxidációhoz és ízvesztéshez vezet. A tömörített tömbben vagy akár már fóliával vágott szárított sonka csupán az eredeti darab gasztronómiai tükörképe.  

TÍPUS Ibérico
FORMA Csont nélküli darab
ÉRÉS IDEJE 24 hónap
TÁPLÁLÉK Minőségi növényi takarmány és gabona
GYÁRTÓ Simón Martín
TÁROLÁS Száraz és hűvös helyen
CSOMAGOLÁS A sonkát vákuumcsomagolják fóliába, majd textilzsákba (ún. fundy) helyezik, és egy papírdobozban szállítják, amelyet a szállító cég címkéjével látnak el. 

Sertéshús, tengeri só.

  • Nitrit- és nitrátmentes (E250 és E252 nélkül)
  • Gluténmentes
  • Laktózmentes
  • Csökkentett sótartalmú*

* Más szárított húskészítményekkel összehasonlítva.

Energia 1760 kJ (423 kcal)
Zsírok 31 g
- ebből telített zsírsavak 12 g
Szénhidrátok 0,9 g
- ebből cukrok 0,7 g
Fehérjék 35 g
3,8 g

A csomagolt csont nélküli darab 3 és 25 Celsius-fok között bárhol tárolható. A vákuumnak azonban természetesen 100%-osnak, azaz tökéletesen préseltnek kell lennie. Ha a vákuum megszakad, a szárított húst azonnal ki kell venni a csomagolásból. A vákuumot ezért rendszeresen ellenőrizni kell, mivel előfordulhat, hogy egy apró repedés hosszú idő után elkezdi beszívni a levegőt, ami a hús fokozatos megromlásához vezethet a "párolgás" miatt. Továbbá a kicsontozott darabot nem szabad közvetlen napfényben hagyni. Ideális esetben éléskamrában vagy hűtőszekrényben kell tárolni. Nem szabad azonban fagyasztóban tárolni, mert a fagyasztott maradék víz felszakítaná az izomrostok szerkezetét. A jamónt általában szobahőmérsékleten fogyasztják, ezért a hűtött helyen tárolt jamónt tálalás előtt egy ideig hagyni kell "pihenni". A legjobb, ha ezt szeletelés előtt teszi, hogy a szeletek ne száradjanak ki feleslegesen.

Szeletelés után a legjobb, ha a csont nélküli darabot friss fóliába vagy sütőpapírba csomagoljuk, és a hűtőben tároljuk. Ha sokáig nem szeleteli, rendszeresen ellenőrizze, hogy a darab nem penészedett-e meg. "A csontozottakat" frissen tárolhatjuk a hűtőszekrényen kívüli is - de itt is vigyázni kell, nehogy túlságosan kiszáradjanak. A jól becsomagolt jamón-darabok a szeletelés után több hónapig olyanok maradnak, mintha "újak lennének".

A szeletelési módszerekről, a nagyobb darabok köztes tárolási lehetőségeiről további információkat és fényképeket talál a  csont nélküli jamónról szóló cikkben.

KÉSZLETEN. AZONNAL KÜLDHETŐ.
Szállítási idő: 2-3 munkanap.
Feladás legkésőbb a következő munkanapon.

On Top
Cart
Close
Back
Account
Close
Menu
Close