Szett jamón ibérico - paleta cebo
20-24 hónapos érési idejű fekete ibériai sertés mellső lába (lapocka). Összetevők: sertéshús, só. Egyedüli vállalat vagyunk a piacon, amely kizárólag vegyi tartósítószerek és színezőanyagok nélküli jamónt kínál.
A szett tartalmaz egy speciális állványt és egy kést a jamón szeleteléséhez.
        
                  	KÉSZLETEN. AZONNAL KÜLDHETŐ.
Szállítási idő: 2-3 munkanap. 
Feladás legkésőbb a következő munkanapon.
                      
RÉSZLETES TERMÉKLEÍRÁS
A Jamón ibérico - paleta cebo a sötét ibériai sertés elülső combjából készül. Mint minden termékünk, ez is 100%-ban természetes, ezért nem tartalmaz kémiai tartósítószereket, és csak a friss hegyi levegőn szárad. A Simón Martín ibérica de cebo paletát különösen hosszúkás alakja és keskeny szára jellemzi. Húsa szeleteléskor mély rubinvörös színű, íze enyhe és enyhén édeskés. A hús az ibériai sonkákra jellemző zsírmárványossággal rendelkezik. Ez a fajta Guijuelo városából származik, amely az ibériai sonkakészítés egyik leghíresebb területe. A sertéseket, amelyekből a sonka készül, közvetlenül a Simón Martín gazdaságban nevelik. Ez lehetővé teszi Simón számára, hogy a teljes termelési folyamatot ellenőrizze, és így biztosítsa a végtermék állandóan magas minőségét. A paleta hosszú érlelése (legalább 20 hónap, szemben a szokásos 16 hónapos érleléssel) biztosítja a finom, de teljes "a curado" ízt és utánozhatatlan aromát.
Ez a jamón, mint minden termékünk, teljesen természetes, friss levegőn érlelt termék, vegyi adalékanyagok használata nélkül. A természetes szárítási folyamatnak köszönhetően természetes secaderben érlelődik, légkondicionált kamrákban történő gyorsítás nélkül. Csak húst, sót és időt tartalmaz.
A szett tartalmaz egy speciális állványt és egy kést a jamón szeleteléséhez.
Jamón típusa

A Jamón ibérico a fekete ibériai sertésből származik, ami világszerte egyedülálló, és a Jamón ibérico más szárított sonkákkal összehasonlíthatatlan, egyedi termékké teszi. A jamón serranóval (de például a prosciutta di Parma vagy a San Daniele sonkával is) ellentétben a jamón ibérico íze intenzívebb és tartósabb, magasabb az egészséges, telítetlen zsírok aránya, és az izomközi zsírnak köszönhetően utánozhatatlan textúrájú.
Az ibériai sonkák hivatalos osztályozásában ez a jamón fehér címkével rendelkezik, és így a jamón ibérico kategória alapszintjét képviseli (a magasabb fokozatok zöld, piros és fekete címkével vannak ellátva). A sertés lehet 50%, 75% vagy 100% ibériai sertés. Itt többet megtudhat a jamón ibérico felosztásáról.
A jamón ibérico cebo esetében az állatokat kizárólag hagyományos takarmányokkal, főként gabonafélékkel és hüvelyesekkel etetik, és nincsenek szabadtartásban.
A fekete sertés elülső lába, a "paleta ibérica", a jamón ibérico hátsó lábához képest kisebb arányban tartalmaz húst, és nagyobb arányban csontot, zsírt és bőrt. A csont nagyobb aránya miatt a szeletelés egy fokkal nehezebb, mint a hátsó comb esetében.
| TÍPUS | Ibérico | 
| FORMA | Egész láb (lapocka) csonttal | 
| ÉRÉS IDEJE | 20 hónap | 
| TÁPLÁLÉK | Minőségi növényi takarmány és gabona | 
| GYÁRTÓ | Simón Martín | 
| TÁROLÁS | Száraz és hűvös helyen | 
| CSOMAGOLÁS | A sonkát vákuumcsomagolják fóliába, majd egy textilzsákba (ún. fundy) helyezik, és egy papírdobozban szállítják, amelyet a szállító cég címkéjével látnak el. | 
Sertéshús, tengeri só.
- Nitrit- és nitrátmentes (E250 és E252 nélkül)
 - Gluténmentes
 - Laktózmentes
 - Csökkentett sótartalmú*
 
* Más szárított hústermékekkel összehasonlítva.
| Energia | 1903 kJ (458 kcal) | 
| Zsírok | 36 g | 
| - ebből telített zsírsavak | 14 g | 
| Szénhidrátok | 0,8 g | 
| - ebből cukrok | 0,5 g | 
| Fehérjék | 33 g | 
| Só | 5,2 g | 
A jamónt a könnyű kezelhetőség és a logisztika érdekében vákuumcsomagolják (nem áll fenn a külső csomagolás zsírosodásának veszélye), valamint az íz és a minőség megőrzése érdekében. Ha a vákuum 100%-os, azaz tökéletesen préselt, a sonka ebben az állapotban eltartható a szavatossági idő végéig. Ha a vákuum megszakad, a sonkát ki kell venni a csomagolásból. Ezért rendszeresen ellenőrizni kell a vákuum állapotát; időnként egy apró repedés hosszú idő után elkezdheti beszívni a levegőt. Ez aztán érési penész kialakulását eredményezi a jamónon. Fogyasztás előtt javasoljuk, hogy a sonkát körülbelül 24 órával korábban vegye ki a csomagolásból, amikor a környezeti körülmények között a bőrnek van ideje újra megkeményedni és erős aromát fejleszteni. További fontos információkért kérjük, tekintse meg gyakran ismételt kérdéseinket.
A megrendeléssel együtt részletes szeletelési útmutatót kap papíralapon. Itt találja a paleta szeletelésére vonatkozó részletes utasításokat elektronikus formában.
        
                  	KÉSZLETEN. AZONNAL KÜLDHETŐ.
Szállítási idő: 2-3 munkanap. 
Feladás legkésőbb a következő munkanapon.